Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın, Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde eksiklikleri görülerek restorasyon çalışması başlatılan İzmir Atatürk Evi açıldı. Açılışa Günay çağrılmadı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan eski Bakan Günay, “Bugün yeniden açıldığını memnuniyetle öğrendiğim İzmir Atatürk Evi, görev dönemimde eksiklerini görüp restorasyon çalışmalarını başlattığım, Selanik, Konya, Alanya ve benzerleri gibi Atatürk'ün anısına adanmış müze evlerden biridir. Biraz gecikmeli de olsa iyi bir şekilde tamamlanmış ve bir 19 Mayıs günü yeniden açılmış olmasından mutlu oldum. İzmir halkının bu güzel emanete özenle sahip çıkacağına ve sonsuza kadar saygıyla yaşatacağına inanıyorum. Bu vesileyle görev döneminde bütün Atatürk evlerinin daha mükemmel hale gelmesine emek vermiş önceki Kültür ve Turizm bakanı ve halen İzmir milletvekili olmama rağmen İzmir'de bu güzel açılışa davet edilmemiş olduğumu, sevgili hemşehrilerimin bilgi ve değerlendirmesine sunuyorum.” dedi.

İzmir Atatürk Evi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve milletvekilleri tarafından yapıldı.