HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Meclis’teki olaylı görüşmeleri ‘iş güvenliği’ kapsamında esprili bir dille eleştirdi. İş güvenliğinin milletvekilleri için de önemli olduğunu söyleyen Kürkçü, “Kendi başını kollayamayan işçinin başını nasıl kollasın?” dedi.

Üsküdar’daki Petrol İş Sendikası’nda ‘işçi sağlığı ve iş güvenliği’ konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, partililer, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı. Sloganlar atarak salona giren bir grup işçi, ‘Kaza, kader, fıtrat değil, iş cinayeti’ yazılı pankart açtı.

TBMM’de bazı milletvekillerinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylı görüşmeleri değerlendiren Ertuğrul Kürkçü, “İş güvenliği konusu milletvekilleri için de esaslı bir meseledir. Genel olarak çalışma koşullarının çok ağır olduğunu görmek lazım. Yumrukların, sopaların işlediği bir yerde gerekli donanım olmadan çalışınca başa gelecek kazalar bir türlü önlenemiyor. Öte yandan acil bakım ve müdahale servisi yokluğunu gözlemledik. Bu açıdan ‘terzi söküğünü dikemezmiş’ lafı boşuna değil. Kendi başını kollayamayan işçinin başını nasıl kollasın?” ifadelerini kullandı.