Ankara'da her sağanak yağış sonrasında ortaya çıkan su baskınları bugün de görüldü. Öğleden sonra Etimesgut'un Eryaman bölgesi ve Sincan'da etkili olan dolu ve yağmur sonrası yetersiz alt yapı nedeniyle yollarda sel ve göletler oluştu. Belediye otobüsleri ve otomobiller adeta su içinde yüzer konuma geldi.

Yaşanan su baskınlarına çözüm bulunmaması, rögarlar ve yağmur su kanallarının temizlenmemesine tepki gösteren vatandaşlar, yöneticilerin belediye hizmetleri yerine medyadan siyasi mesajlar vermesine isyan etti. Başkentliler, “Ankapark'a 2 milyar lira harcanırken, şehrin alt yapısı içler acısı. Belediye başkanları ne iş yaparlar anlayamıyoruz.” yorumunu yaptı.

İSTANBUL YOLU FELÇ OLDU

Bahar aylarında yağmurların başlamasıyla birlikte ilk su baskın haberleri Keçiören'den ardından Mamak ve Etimesgut'tan gelmişti. Şimdi de Eryaman ve Sincan sular altında kaldı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, dolu yağışının ardından göle döndü. Sel suları orta refüjleri ve kavşakları tamamen kapladı ve görünmez hale getirdi. Trafik iki yönlü tıkandı. Araçlar uzun süre ilerleyemedi. Birçok araç arıza yaptı. Yolda kalan bazı araçları vatandaşlar kendi imkanlarıyla gölü andıran sudan çıkarmaya çalıştı. Çok sayıda ambulansın görevlendirildiği bulvarda mahsur kalan sürücüler, yöneticilere tepki gösterdi.