Hatay'ın Erzin ilçesinde şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verildi. Erzin Kaymakamlığı'nın organize ettiği programa, şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra protokol üyeleri de katıldı.

Erzin Kaymakamlığı, protokol üyeleri ile şehit ve gazi ailelerini iftarda buluşturdu. İsos Termal Otel'de yapılan programa; İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Emniyet Müdürü Salih Karakaş, Müftü Şemsettin İnceler, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bekir Soylu, sivil toplum kuruluşu başkanları, muhtarlar ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Yapılan duanın ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler, ‘‘Peygamber Efendimiz de şehit olmak istemiş ve bunu arzulamıştır. ‘Keşke şehit olsaydım’ diye dil dökmüş, Rabbine yalvarmıştır’’ diye konuştu. Şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu anlatan İnceler, ‘‘Ne mutlu bize ki, yiğitler dökülen şanlı bir milletiz. Sizlerin evlatlarının vatan, millet, din uğruna aziz canlarını feda etmeleri, yüce Allah katında büyük mükafatla karşılığını bulacaktır. Dinimiz, şehitlerimizi en yüce makama layık görmüştür. Hem vatan, hem memleket hem de biz, bu şehitlerle övünmekte çok haklıyız’’ şeklinde konuştu.

Şehit ateşinin sadece düştüğü yeri yakmadığını söyleyen Kaymakam Hasan Yaman ise ‘‘Hepinize çok şükran borçluyuz.Buradan bir kez daha bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, hepsinin mekanı cennet olsun. Biraz önce hepinizi tek tek karşılarken, tokalaşırken, kucaklaşırken, hepinizin acısını bir kez daha tazeledik, ama biz de bir kez daha hepinizin acısını çok derinden duyduk ve hissettik. Bu ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor, bizlerin yüreklerinde de derin acı bırakıyor. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış olan bu güzel vatanımızın maddi ve manevi alanlarda kalkınması için her kes kendi alanında canla başla çalışmalı. Şehitlerimizden bize emanet kalan vatana karşı en önemli vazifemiz budur." ifadelerini kullandı.