Hatay'ın Erzin ilçesinde sağlık alanında hizmet verecek İsos Termal Otel, Sağlık Merkezi ve Tatil köyü hizmete açıldı. Amanos dağlarında Ilıcalar bölgesine kurulan tesis romatizma, siyatik, nevralji, selülit sorunları olanların uğrak yeri olacak.

Erzin'in Başlamış Köyü'nde 2012 yılında temeli atılan İsos Termal Otel, görkemli bir açılışla hizmete girdi. Sindirim sistemi, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları ve metabolizma bozukluklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan kaplıca suyunun bulunduğu ilçede kurulan tesis, sağlık turizmine katkı sunacak. İlk etapta 850 kişinin istihdam edildiği İsos Termal'de, inşaat halindeki binaların tamamlanmasıyla çalışan kapasitesi bin 500'e çıkarılacak. Yılda 10 bine yakın kişinin ziyaret ettiği ılıcalarda kurulan tesisin, ilçe ekonomisine de katkı sağlaması bekleniyor.

Tesisin açılışına Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Jandarma komutanı Binbaşı Ali Bahadır Arslan, ilçe protokolü ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, tesisin sağlık alanında ilçeye çok şey kazandıracağını söyledi.

Erzin'in keşfedilmemiş bir değer olduğuna değinen Doğan, “Termal sağlık turizmi herkesi ilgilendiriyor. Yaşam kalitemi yükseltmek istiyorum diyen bütün bilinçli insanların gittiği yerler termal tesisler. Türkiye termal tesis pastasından yeteri kadar pay alamıyor. Amerika 5,5 milyar dolar, Avrupa Birliği ülkeleri 3,5 milyar dolar, Çek Cumhuriyeti dahi tek başına 1 milyar dolar pay alırken Türkiye sadece 20 milyon dolar. Kaynaklarımız mı yok? Kaynaklarımız var. Potansiyele sahibiz. Ama bu kaynakları yeteri kadar kullanmıyoruz” dedi.

Termal suların yıllarca geleneksel hamam kültürüyle kullanıldığına dikkat çeken Doğan, “Termal suyu hamam kültüründen ibaret kullanmıştık. Geleneksel yöntemlerle kullandık. Termal sağlık turizminde de çıtayı yükseltmek istiyoruz. Geleneksel hamam kültüründen alıp, medikal tıpla birleştirerek termal suların daha bilinçli kullanılmasını sağlamak adına bu tesisleri açıyoruz.” diye konuştu.

Bu tür tesislerin ilçe ekonomisine katkısı olacağına değinen Kaymakam Hasan Yaman da, ”Bu topraklarda iki büyük komutan, iki büyük medeniyet karşılaşmış. Bunlardan biri Büyük İskender ve Doğu medeniyetinin temsilcisi Pers imparatoru 3. Darius burada İsos savaşlarını gerçekleştirmişler. Buraya gelen turistler, tarihi mekanları gezecek, narenciyemizi tanıma fırsatı bulacak. Erzin stratejik bir noktada. Bulunduğu noktanın avantajını, Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ni hayata geçirerek kullanır.” ifadelerini kullandı.

Tesislerin sayısının arttırılması çağrısında bulunan Belediye Başkanı Kasım Şimşek de yetkililere teşekkür etti.