Hatay'ın Erzin ilçesinin Osmaniye'ye bağlanması için başlatılan çalışmalar son noktaya geldi. Yaklaşık 1 ay önce başlatılan imza kampanyasında 10 bin imza toplandı. Erzin'de Osmaniyeli STK'ların da katıldığı son toplantıda, gelinen süreç ve yapılacaklar masaya yatırıldı.

Hatay il merkezine 120 kilometre uzaklıkta bulunan Erzin'de, vatandaşlar il merkezine ulaşmakta yıllardır sıkıntı yaşıyordu. Hastane ve devlet daireleri gibi önemli yerlere ulaşmakta mağduriyet yaşayan vatandaşların bu sıkıntısını gören Mehmet Görür ve Avukat Ökkeş Elmasoğlu'nun başlattığı imza kampanyası büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 1 aydır süren kampanyaya 10 bin kişi imzalarıyla destek verdi.

İmza kampanyası bir süre önce farklı bir boyuta taşındı. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)'nda yapılan toplantıların ikinci ayağı Erzin'de belediye içmeler tesisinde yapıldı. Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı toplantıda, gelinen süreç değerlendirildi.

Erzin'in Osmaniye'ye bağlanması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Kasım Şimşek, "Bu hayırlı bir şey, güzel bir şey. Mücadele veren herkese teşekkür ediyorum. Meclis toplantısına 10 bin imza geldi. Demek ki candan bir istek var. Halkın önünde durulmaz. Su akıyor arkadaşlar. Kimse duramaz. Togasıyla, köftesiyle zaten beraber, hısım akraba. Arada bir dağ var. Dağı da tepelersek olay biter. Siyasi anlamda da rahat rahat bu işi götüreceğiz. Halk istiyor madem, bu iş olacak. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da konuya sıcak baktığına değinen Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, "Bu iş ya olacak, ya olacak. Bu işte kararlıyız. Ankara'da Ticaret ve Sanayi Odası Şurası toplandı. Şurada en önemli maddemiz Erzin'in Osmaniye'ye bağlanması konusu oldu. Hava alanından, lojistik köyden daha önemli bu konu. Sayın Başbakan, 'Erzin bu işe ne diyor?' diye sordu, Erzin ve Antakya'daki yöneticiler olumlu görüş bildirdi. Milletvekillerimizle konuştuk. Hatay'lı milletvekilleriyle diyalog kurdular ve konuyu konuştular." diye konuştu.

Erzin'in Osmaniye'ye bağlanmasıyla kalkınmanın daha da artacağının altını çizen Teke, "Bu olay gündeme geldikten sonra Osmaniye ve Erzin elini taşın altına koydu. Yöneticiler olumlu bakıyor. Hayırlısıyla Erzin'i Osmaniye'ye bağlayacak ekonomik, sosyal ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

'Artık köy olmak istemiyoruz' diyen Erzin Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Bekir Soylu da, bağlanmanın ekonomik anlamda Erzin ve Osmaniye'ye büyük getirilerinin olacağını söyledi.