Erzincan Belediyesi ‘Kurban Timi’ yaklaşan Kurban Bayramı öncesi antrenmanlarına başladı. Bu yıl atlı ve motorizeli ekip oluşturan kurban timi hem kondisyon topluyor, hem de kaçan hayvanları nasıl yakalamaları gerektiği üzerinde eğitim alıyor.

Erzincan Belediyesi tarafından oluşturulan ‘Kurban Timi’ her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi kondisyon depoluyor. Kurban Timi bu yıl farklı bir uygulama gerçekleştirerek, 9 kişiden oluşan ekibin ikisini ‘Atlı Kurban Timi’, ikisini de ‘Motorize Kurban Timi’ oluşturuyor. Atlı ve Motorize Kurban Timi ekibi de diğer arkadaşları gibi at, ATV ve UHT üzerinde kement atma ve konilerden oluşan hedefe uyuşturucu iğne atarak hazırlıklarını sürdürüyor.

Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri bünyesinden seçilen 9 kişi, Erzincanspor tesislerinde günde 2 saat antrenman yapıyor. Ekip ağırlıklı olarak kondisyon toplamaya önem verirken, önce sahada düz koşu yapıyor, daha sonra ise engel üzerinden hopluyor. Kültür fizik hareketlerinin yanı sıra şınav çeken ekip, saha ortasına dikilen trafik konilerine kement atma eğitimi alıyor. Ekip Şefi İlhami Kurtaran nezaretinde antrenmanlarını büyük bir disiplin içinde gerçekleştiren ‘Kurban Timi’ son olarak ellerindeki uyuşturucu tabanca ve tüfekler ile atış yaparak pratik eğitim alıyor.

Kurban Bayramı hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Kurban Timi Ekip Şefi İlhami Kurtaran, “Her sene olduğu gibi yaklaşan Kurban Bayramı neticesinde Erzincan Belediyesi ekipleri olarak bu sene 9 kişilik bir ekip kurduk. Ekibimizin içerisinde 2 atlı, 2 motorize, 2 kasap ve bir de bunları yöneten şef olmak üzere 9 kişi bulunmaktadır. Bu seneki amacımızda; her sene olduğu gibi belediyemizin bize sağladığı imkanlar doğrultusunda kaçan kurbanlıklara en kısa sürede müdahale ederek yaralanmalarını, çevreye zarar vermelerini engelleyip, sahiplerine teslim etmek olacaktır” dedi.

Ekip personeli Ulaş Yağmur da her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi günlük 2 saat antrenman yaptıklarını anlatarak, "İşimiz, kaçan kurbanlıkları yakalayıp, en kısa sürede sahibine teslim etmek.” diye konuştu.

Erzincan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Atilla Uymaz ise vatandaşların Kurban Bayramı boyunca 444 9 024 nolu telefonu arayarak kurban timinden faydalanabileceğini açıkladı.