Son günlerde artan terör olaylarına karşı Erzincanlı tek yürek oldu. 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü düzenleyen Ülkü Ocakları Erzincan İl Başkanlığı, yaşanan terör olaylarını lanetledi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce Erzincanlı, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından, Ordu Caddesi üzerinden Askerlik Şubesine kadar yürüdü. Sık sık terör örgütü aleyhine sloganların atıldığı yürüyüş, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını okunması ile devam etti.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu yaptığı konuşmasında, “Hepimizin yüreği yanmakta, canımız acımakta, içimiz kan ağlamakta, et tırnaktan ayrılıyor, ocaklarımıza ateş üzerine ateş düşüyor, artık dayanacak sabrımız, dayanacak gücümüz, sabredecek sabrımız kalmadı. Aziz vatanımızın dört bir yanı keder, hüzün ve yasa boğulmuş, analar evlatlarını, kadınlar eşlerini ve çocuklar babalarını kaybetmişlerdir. Varlık sebebi bu ülkeyi bölmek kardeş kavgası çıkartmak olan eli kanlı terör örgünü fıtratının gereği bugün de sergilemektedir. Milletimiz üzerinde kirli oyunlar oynanmakta, hesaplar yapılmaktadır. Buradan bu hesapları yapanlara sesleniyorum, biz sizin yaptığınız hesaplardan anlamayız, korkmayız. Unutmayın bu millet çok ihanet gördü fakat hepsini toprağın altına gömdü. Evet hesap bilmeyiz ama günü geldiğinde canımızı yakanlardan tek tek hesap sormasını da çok iyi biliriz.” diye konuştu.

Askerlik Şubesi önündeki programın ardından, grup Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü ve olaysız bir şekilde dağıldı.