Erzincan’a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Acemoğlu mevkiinde yol kesen teröristler kaçmaya çalışan bir araca ateş açtı. Açılan ateş sonucu araç içerisinde bulunan 60 yaşlarında bir kadın yaşamını yitirdi.

Teröristler aynı bölgede bir TIR ve bir otomobili yakarak bölgeden kaçtı. Kaçan teröristlerin yakalanması için jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı. Ayrıca jandarma ekipleri Kemah istikametine araç geçişine izin vermiyor.

Edinilen bilgiye göre, olay bugün (27 Ağustos 2015) saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Erzincan’a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Acemoğlu mevkiinde yol kesen teröristler kaçmaya çalışan bir araca ateş açtı. Aracın içinde biri 11 yaşında olan 4 kişinin olduğu öğrenilirken, bir kadının açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

Olayı anlatan araç sürücüsü, “Kurşunları yiyince geri geri şarampole düştüm. Yanıma kadar geldiler. Bir erkek, bir bayan terörist yanıma geldi. Telefonları aldılar. 'Vurulduk' dedik. 'Biz ambulans göndereceğiz' dediler. Bir arkadaş geldi. Arabaya aldık getirdik. Bir arabayı durdurdum 'gitme' dedim. O sırada hanımım orada kaldı. Durdurduğum arkadaş da bizim hanımı almış getirdi. Fakat yengemi kaybettik. Amcamın eşi. Amcam köyde şimdi. Kendisine söylemedim. Gelirse ne yapacağız. Araçta çocuk vardı. Önde oturuyordu. Şaka yapıyorduk. Kurşun camdan vurunca kafasını camdan aşağı ittim. Çocuk 11 yaşındaydı.” dedi.