1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Erzincan’da coşku içerisinde kutlandı.

Erzincan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak isteyen işçi, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra halaylar çekerek eğlendi.

Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu. Kadını erkeği, genci yaşlısı çok sayıda vatandaşın katıldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı, Erzincan’da olaysız bir şekilde geçti. Kutlamalara katılan yüzlerce kişi, birlik beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajları vererek, ülkede kavgalara ve çatışmalara son verilmesi dileklerinde bulundu.

Erzincan eski otogarında toplanan çeşitli siyasi parti, sendika, dernek ve sivil toplum örgütü üyeleri açtıkları pankartlar ve dövizler ile Fevzipaşa Caddesi güzergahını kullanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Gruplar, marşlar okuyarak ve slogan atarak yürüyüşe geçti. 1 Mayıs yürüyüşüne yaşlılar ve çocuklar da aileleri ile katılarak renkli görüntüler oluşturdu.

Meydanda toplanan yaklaşık bin kişiye hitaben gruplar adına açıklama yapan Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Kemal Irmak, işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Irmak, "1 Mayıs, yıllardır tüm dünyada ve Türkiye’de işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik-özgürlük-kardeşlik ve insanca bir yaşam talepleriyle harekete geçtiği, mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı bir gün olarak kutlanıyor. Dünyada ve Türkiye’de işçiler, emekçiler, 132 yıldır her 1 Mayıs’ta burjuvazinin ve sermaye iktidarlarının baskısına, sömürüsüne karşı alanlara çıkıyorlar." dedi.

Gruplar daha sonra çalınan müzik ve davul-zurnalar eşliğinde halaylar çekti. Grup sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.