Erzincan-Kemah yolunu keserek sivil araçlara ateş açan ve 1 kadının ölümüne neden olan teröristlere yönelik yapılan operasyonda 1 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Kemah karayolunda dün yol kesen ve durmayan bir otomobile ateş açarak 64 yaşındaki Makbule Vural’ı öldüren teröristlere yönelik başlatılan operasyonda bir PKK’lı ölü olarak ele geçirildi.

Konuyla ilgili olarak Erzincan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi: “İlimiz Kemah ilçesi Acemoğlu köprüsü mevkiinde dün saat 16.30 sıralarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından yol kesilmesi ve yapılan operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensupları ve ele geçirilen mühimmat ve malzeme hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Valiliğimiz tarafından aşağıdaki açıklama gerekli görülmüştür.

27 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.30 sıralarında Erzincan-Kemah karayolunda meydana gelen adam öldürme, yol kesme, araç yakma, yağma olayına müteakip bölücü terör örgütü mensuplarının kaçış istikametleri kapatılarak olay yeri çember altına alınmıştır.

Yapılan takip hareketi sonucunda 28 Ağustos 2015 tarihinde kaçan teröristler ile temas sağlanmış, çıkan çatışmada; (1) bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca çatışma bölgesinde icra edilen arama/tarama faaliyeti sonrasında (1) adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, (1) adet RPG-7 roketatar (kullanıma hazır 3 adet mühimmatı ile birlikte), (1) adet M-16 piyade tüfeği, giyim ve yaşam malzemesi ile (3) adet sırt çantası ele geçirilmiştir. Sırt çantalarında yapılan aramada; örgütsel dokümanlar, (2) adet uzaktan kumandalı patlayıcı madde düzeneği, (2) adet YEHASU marka el telsizi, haritalar, bir miktar döviz ve Türk Lirası ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara devam edilmektedir.

Arazi taraması ve alınan güvenlik tedbirleri sonucunda karayolu ve demiryolu 28 Ağustos 2015 saat 09.30 itibariyle ulaşıma açılmıştır.”