Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenler ile kutlandı.

Kurtuluş coşkusu, Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Törene Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, askeri, sivil erkân ve vatandaşlar katıldı. Törende ilk olarak Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; "Bugün can Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtarılışının 97. yıl dönümünü kutluyor olmanın engin mutluluğunu haklı onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz. Kurtuluş yıl dönümümüz kutlu olsun. Bugün derin mana taşıyan, derin anlamlar yüklü olan bir zaman dilimi. Tarih 13 Şubat 1918 acıların çile ve ızdırabın sevinç gözyaşlarına dönüştüğü gün. Vatanın bütün satıhlarında kurtuluş mücadelesi verilirken bölgemizde de hain işbirlikçilerinin işgalci Rus yönetimi ve Ermeni çeteleri ile kurduğu ilişkiler çok dikkat çekici ve tarihimiz için de hem hüzünlü ve hem de ibret verici sahnelerle doludur." dedi.
Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un konuşmasının ardından Erzincan Belediyesi önündeki törenler sona erdi.

GARNİZON ŞEHİTLİĞİ’DE ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL BIRAKILDI

Erzincan Belediyesi önündeki törenler sonrası Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek çelenk sunumu ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Garnizon Şehitliği şeref defteri imzalandı. Daha sonra Vali Kahraman, Belediye Başkanı Başsoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua ettiler.