Hatay’ın Erzin ilçesinde selde yıkılan köprü 5 aydır yapılmayınca oda başkanları ve vatandaşlar dere içerinde basın açıklaması yaptı.

Hürriyet Mahallesinde Erzin Deresi üzerinde bulunan köprü, geçen eylül ayında meydana gelen selde yıkıldı. Köprü yerine geçici olarak iki kez dere içerisine toprak dökülerek vatandaşların ve araçların geçmesi sağlandı. Bir süre sonra, sağanak yağmurların devam etmesiyle geçici olarak yapılan yol kullanılmaz hale geldi. Bir haftadır köprüden geçemeyen vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı.

Tüm uğraşlara rağmen yıkılan köprü 5 aydır yapılmayınca vatandaşlar eylem yaptı. Davullu zurnalı köprü eylemine, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin, Ernar Kooperatifi Başkanı Mehmet Ulu, Mahalle Muhtarı Kadir Kürtül de destek verdi.

Vatandaşlara destek için gelen Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin ve Ernar Kooperatifi Başkanı Mehmet Ulu, dereye inerek yıkılan köprü üzerine çıkıp basın açıklaması yaptılar.

Yıkılan Köprünün yapılmamasına tepki gösteren Bekir Soylu, “Bu güzergahta benim olduğu gibi ilçe halkının yüzde yirmisinin bahçesi var. Erzin’in ekonomisi narenciyeye bağlı. Şu an ürün para etmediği için üreticinin hali perişan. Üstüne üstlük 6 aydan beri bu köprünün yapılmaması bahçelerin bakımını aksatmakta. Bu bölgede oturan öğrencileri ve hastaları olumsuz yönde etkilemekte. Köprünün yapılması için çok mücadele ettik. Ama maalesef bu güne kadar bir netice alamadık.” dedi.

Köprü için ödeneğin ayrıldığını duyduklarını söyleyen Mahalle Muhtarı Kadir Kürtül, “Ödeneği ayrılmış ama halen ihalesinin yapılmadığı öğrenmiş bulunmaktayız. Burada 40 bin dönüme yakın bahçe ve 150 hane var. Bu evlerde yaklaşık 500 vatandaşımız yaşamakta. Burası organize sanayi bölgesini de bağlanıyor. Şuan bütün vatandaşlarımız mağdur durumda. Yetkililere buradan sesleniyoruz bu köprüyü bir an önce yapın.'' ifadelerini kullandı.

Bu bölgede arazisi bulunan vatandaşların oldukça zor durumda kaldıklarını anlatan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin de, köprünün bir an öne kalıcı bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.