Yatırımlardan yeterince pay alamadıklarını iddia eden Hatay'ın Erzin ilçesindeki vatandaşlar, 15 km mesafedeki Osmaniye iline bağlanmak için imza kampanyası başlattı. Avukat Ökkeş Elmasoğlu'nun başlattığı imza kampanyasına Erzinliler büyük ilgi gösterdi.

Hatay'a 115 km mesafe ile en uzak ilçesi olan Erzin, Hatay'dan ayrılarak Osmaniye’ye bağlanmak istiyor. İle olan uzaklığından dolayı büyük sıkıntı çeken vatandaşların birçok resmi iş için il merkezine gitmeleri gerekiyor. Özel arabası olamayan vatandaşlar ilçeden il merkezine gitmek için iki araç değiştiriyor. İşlerini aynı günde bitiremeyen vatandaşlar ise birçok kez il merkezine gidip gelmek zorunda kalıyor.

Vatandaşların çektiği sıkıntıları yetkililere duyurmak isteyen Avukat Ökkeş Elmasoğlu da imza kapmayası başlattı. 'Osmaniye’ye bağlanmak için bir imzada sen at' ismiyle başlatılan kampanya büyük ilgi gördü. Kampanyayı ilk günde yaklaşık 500 kişi imzaladı. İlçenin Osmaniye iline bağlanmasını isteyen vatandaşlar 10 gün boyunca imza atabilecek.

İmza kampanyası sırasında çektikleri sıkıntıları anlatan vatandaşlar, ‘’Yıllardır Hatay tarafından üvey evlat muamelesi görüyoruz. Hiç bir hizmet alamıyoruz. İldeki vekillerimiz seçimden seçime geliyorlar. İlçemizde bulunan yüksek okulumuz kapanmak üzere. Sadece iki bölüm olduğu için sınırlı öğrenci tercih edebiliyor. Yollarımız çok bozuk hiç ilgilenen yok. Asbestli borulardan su içiyoruz. İlçede son yıllarda kanser hastalığından ölenlerin sayısı arttı. Bu boruların değişmesi lazım. 3. ligde futbol takımımız olmasına rağmen doğru dürüst bir sahamız yok. Takımımız iç saha maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kaldı. Hatay İl merkezi ilçemize 115 km mesafede. Osmaniye ise sadece 15 km uzaklıkta. İlde olan işlerimizi bir günde halledemiyoruz. Hatay'a ulaşmak için iki araba değiştirmek zorunda kalıyoruz. Sabah ilçeden çıkan birisi ancak öğleye Hatay'a ulaşabiliyor. Bizler Osmaniye’ye bağlanmak istiyoruz. Bunun için başlatılan imza kampanyasını destekliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

1906 yılında bucak haline dönüştürülen Erzin, 1939 yılında Adana'dan ayrılarak Hatay'a bağlandı. 1986 yılında ilçe statüsüne kavuşan Erzin Hatay’dan ayrılarak Osmaniye iline bağlanmak istiyor.