Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, İç Güvenlik Yasa Yasası ile yargının yetkisinin yürütmeye devredilmesine karşı olduklarını söyledi.

Baro Başkanı Göğebakan, özgür ve demokrat bir Türkiye istediklerini söyledi. Yargının elindeki yetkinin yürütmeye devredilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Göğebakan, kuvvetler ayrılığı ilkesinin korunmasından yana olduklarını ifade etti. İç Güvenlik Yasası ise yargı yetkisinin valilere verilmesine karşı olduklarına dikkat çeken Erzurum Baro Başkanı,"Yargının yetkisinin yürütmeye devrine karşıyız. Özgürlükler, parlamenter sistem ve kuvvetler ayrılığı ilkesi açısından yargının elindeki bazı yetkilerin yürütmeye devrini sakıncalı görüyoruz." dedi.

Göğebakan, herşeye rağmen yargıya güvendiklerini ve güvenmeye mecur olduklarını işaret ederek, "Bir baro başkanı olarak, avukat olarak yargıya güvenmek mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

STK'ların önceki hafta AKP delegesi gibi sandık başına gidip temayül oylamasında bulunmasını da eleştirdiklerine belirten Göğebakan,"AKP iktidarı STK'ları kendi bünyesindeymiş gibi göstermesi ve onlara oy kullandırması yanlıştı." diye konuştu.