Erzurum'da son bir hafta içerisinde çok sayıda köyde meydana gelen büyükbaş hayvan hırsızlıkları, köylü ve besicileri tedirgin etmeye başladı. Son iki hafta içerisinde hırsızlar 4 köyden 27 büyükbaş hayvanı çalarak izlerini kaybettirdi.

İlkbaharla birlikte Erzurum'un çevre köylerinde hayvan hırsızlığında artış yaşanmaya başlandı. Büyükbaş hayvan hırsızları Horasan'ın Yaylacık, Oltu'nun Küçükorcuk, Aşkale'nin Koçbaba ve Narman'ın Göllü köylerini mesken edindi. Yaylacık köyünde B.B.'ye ait ahırın kapı kilidini kırarak içeri giren hırsız ya da hırsızlar, 15 büyükbaş hayvanı çalarak kaçtı. Küçük Orcuk köyünde Ahmet Yiğit'in evinin bitişiğindeki ahıra gece saatlerinde, kapı kilidini açarak giren hırsızlar 3 büyükbaş havvanı çaldı. Aşkale'nin Koçbaba köyünde Cemal Kaygusuz'a ait ahıra giren hırsızlar 6 büyükbaş hayvanı götürdü. Narman'ın Gölllü köyünde Kazım Görek ve Necdet Gözütok'a ait ahırlara da giren hırsızlar 3 büyükbaş hayvanı çalarak kayıplara karıştı.

Hayvanları çalınan köylüler jandarmaya suç duyurusunda bulundu. Jandarma olay yeni inceleme ekipleri ahır kapılarında parmak izi aldı. Hırsız ya da harsızların yakalanması için jandarma ekipleri hayvan sevkiyatı yapılan yerler ile hayvan pazarlarını mercek altına aldı.