Erzurum'da Özel Aziziye Eğitim Kurumları'na yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) koordinasyonda başlatılan operasyonlar bugün de FEM dersanelerine sıçradı.

Terörle mücadalede istihbarat zaafiyetinin yaşandığı, hergün güvenlik birimlerine yönelik kanlı saldırılar gerçekleştirilirken Erzurum'da polis özel okul ve dershanelere baskın düzenliyor. KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde sabah saatlerinde Yakutiye ilçesi, Cumhuriyet Caddesi'ndeki 3. Vakıf İşhanı'na Maliye, SGK, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı' ve zabıtadan 12 kişi, FEM Akademi şubesine baskın düzenledi. Baskında kurum avukatı Mehmet Güzel de hazır bulundu.

Denetim ekipleri dershanenin vergi kayıtlarını, öğrenci kayıtlarını, kantin masalarını, tuvaletleri, yangın merdiveni, dersliklerin uzunluklarını inceledi. Bu sırada Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda mühendislerinden görevli memur, denetimlerinin basın tarafından görüntülenmesine tepki gösterdi.

Kurum avukatı Mehmet Güzel, denetimlerin hukuksuz olduğunu söyledi. Güzel, denetim ve baskınların kötü niyetli olduğunu belirterek, "Erzurum Valiliği'nin gizlilik kararı taşıyan yazısıyla alakalı olarak, FEM Dershanesi'nde KOM Şubenin denetim ve koordinasyonunda 7 bakanlığın temsilcilerinin oluşturduğu denetim yapılmakta. Bu denetim daha önce yapılan denetimlerle aynı niteliği taşıyor ancak denetimçilerde verilen sorular KOM şubede hazırlanıp ellerine verilmiş sorular. Bunlar dönemsel olarak ayrı yönetme ve önergeleri içeren hususlarda hazırlanmış. Bununla ilgili hukuki takibat yapılmakta. İtirazlarımızı yapıp, tutanaklar tutulmaktadır. Bu denetimler kurumların çalışma azmini ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bu tür hukuksuz denetimler insanlarımızı üzmekte, yaralamakta." dedi.

Denetlemelerde başvurulan yöntemlere de dikkat çeken Güzel, "Mesela 2011-2012 ile ilgili ya da yangın yönetmeliğiyle ilgili yapılan denetlemede binalar 1995-1996 yılında yapıldığı halde, binalarla ilgili 2015'in 7. ayında çıkan yönetmelikten sorular soruluyor. Daha sonraki tarihlerde değiştirilen yönetmelikler denetleme soruları olarak karşımıza çıkmakta. Yani tüm yönetmelikler, önergeler, genelgeler toplanarak en zor, en ulaşılamaz, en sıkıntılı olan hususlardan sorular sorulmakta. Denetimler o hususlara yoğunlaştırılmakta. Mer'i olan değiştirilen geçmiş tarihlere yönelik kanunlar ise hiçbir şekilde dikkate alınmamakta ve müvekkilerim bu şekilde mağdur edilmek istenmektedir." açıklamasında bulundu.