Erzurum'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) koordinasyonda FEM Dersaneleri'ne yönelik baskın devam ediyor. Sabah saatlerinde FEM Akademi dersanesine düzenlenen baskının ardından, aynı ekipler öğleden sonra da FEM dersanesi bayan şubesine baskın gerçekleştirdi.

KOM ekiplerinin koordinasyon ve denetiminde Erzurum'da özel eğitim kurumlarına ve dershanelere yönelik baskınlar devam ediyor. Dün özel Aziziye Eğitim Kurumları'na düzenlenen baskının ardından bugün sabah saatlerinde FEM Akademi Dershanesi'ne 7 kurumdan 12 kişilik ekip denetim amaçlı baskın düzenledi. Öğle saatlerine kadar devam eden baskının ardından, aynı ekip daha sonra Gez Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir iş iş merkezinde faaliyet gösteren Nene Hatun Şubesi'ne baskında bulundu. Maliye, SGK, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı' ve zabıtadan 12 kişilik heyetin, dershane görevlilerine yönelttiği sorular dikkat çekti. Baskında Halk Sağlığı görevlisinin 'içme suyu nereden geliyor?' sorusu tebessümlere neden oldu. Kapalı bulunan dersane kantinin işletme ruhsatının sorulması da anlamlı bulundu.

Baskın sırasında cep telefonuyla bir arkadaşıyla görüşen Milli Eğitim Müdürlüğü'nden görevli bir müfettişin gayriihtiyari olarak, "Valilik tarafından bir hafta süreyle görevlendirildik." sözleri ise dikkat çekti.