Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum, İzlanda üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altına girdi. Erzurum, Ağrı ve Kars'ta karla karışık yağmur etkili olurken, Erzincan ve Iğdır'da ise yağmur etkili oluyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Erzurum'da önceki gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2 saat etkisini sürdüren kar, il merkezinde 4 santimetre kalınlığına ulaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait araçlar kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Vatandaşlar kendi imkanları ile ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi. Çok sayıda köy ve mezra yolu kapanırken, belediye ekipleri yol açma çalışmalarına hız verdi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, İzlanda üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava, cuma gününe kadar bölgede etkili olacak. Hava sıcaklıklarında 2 ile 4 derece azalma yaşanacak. Hafta sonu yağışlı havanın etkisini yitirmesi ve sıcaklıklarda artış yaşanması bekleniyor. Erzurum il merkezinde kar kalınlığı 4, Palandöken dağında ise 30 santimetre olarak ölçüldü.