Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı 'Selam Bahara Yolculuk' filmi Erzurum'da sinemaseverlerle buluştu. Filmi ilk gün Erzurum'da 4 bin kişi izledi.

Senaryosu yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılan ve çekimleri Kırgızistan, Kazakistan ve Türkiye'de yapılan film, gönül kahramanlarının hikayesini konu alıyor. Filmin baş rollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan gibi isimler yer alıyor. Dün ülke genelinde ve Erzurum'da eş zamanlı olarak gösterime giren filme sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Erzurum'daki 3 sinema salonunda ilk gün 4 bin kişi Selam Bahara Yolculuk filmini izledi. Cumartesi günü de sinemaseverler seans öncelerinde gişelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Selam Bahara Yolculuk filmini izlemek için çevre ilçelerden yüzlerce kişi Erzurum'daki sinama salonlarına akın etti.

İlk gün 2 bin kişinin filmi izlediğini belirten sinema işletmecisi Ertuğrul Akgül, gişe hasılatından ve izleyici yoğunluğundan mutlu olduğunu söyledi. Hedefinin iki ay içerisinde 20 bin izleyiciyi ağırlamak olduğunu belirten Akgül,"İlk gün 2 bin kişi biletli olarak filmi izledi. Bu bir rekor. Cumartesi günü yani bugün de en az bin 500 kişinin filmi izlemesini bekliyoruz. Pazar günü de bu rakamın yine 2 bini bulmasını bekliyoruz. Salonlarımız ful dolu. Bu ilgi devam ettiği müddetçe 2 ay daha Selam Bahara Yolculuk'u salonlarımızda yüksek doluluk oranı ile izletmeye devam edeceğiz." dedi.

ADANMIŞLIĞI ANLATAN BİR FİLMDİ
Erkek kardeşi ile Selam Bahara Yolculuk'u izleyen Hamiyet Akdağ,"Sinema tekniğinden çok anlamam ama çok güzel ve etkileyici bir film olmuş. En çok da 'İyi bir hayat için değil iyi bir ölüm için geldik' repliği beni etkiledi. Kardeşliği, dostluğu, fedekarlığı, adanmışlığı en güzel şekilde anlatan bir filmdi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum." dedi.

GÖZYAŞLARIMA ZOR HAKİM OLDUM
Erzurum'un İspir ilçesinden filmi izlemek için iki kız kardeşiyle geldiğini belirten 27 yaşındaki Meral Polat da,"Kendilerini insanlığa adamış, yaşatmak için yaşamlarından vazgeçmiş öğretmenlerin, fedekar insanların hikayesiydi. Gerçek yaşamdan alınmış bir filmi izlerken gözyaşlarıma zor hakim oldum. Günümüz insanının ihtiyaç duyduğu vefa, sevgi ve adanmışlık duygusunu bizlere yeniden hatırlattı." ifadelerini kullandı.