Erzurum'un Tekman ilçesinde yol çalışması yapan bir müteahhit firmanın şantiyesini gece saatlerinde basan bir grup terörist, 17 iş makinasını yaktıktan sonra kayıplara karıştı.

Erzurum'da teröristler iş makinası yakmaya devam ediyor. Tekman ilçesi Hacıömer ile Işıklar köyü arasında yol genişletme çalışması yapan müteahhit firmaya ait şantiyeye gece saatlerinde ellerindeki uzun namlulu silahlarla gelen bir grup terörist, şantiye çalışanlarına örgüt propangadası yaptı. Ardından kamyon, ekskavatör ve dozerden oluşan 17 makinasını ateşe verdi. Teröristler daha sonra karanlıktan istifade ederek olay yerinden kaçtı. Olayın duyulması üzerine çok sayıda güvenlik görevlisi bölgeye sevk edildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Aynı bölgede geçen yıl da iki iş makinası yine teröristler tarafından yakılmıştı.

Olayı yaşayan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir şantiye çalışanı, teröristlerin geçen hafta içerisinde şantiye sahibi müteahhitten vergi adı altında para istediğini, ancak bunun işadamı tarafından kabul edilmediğini belirtti. Aynı çalışan, durumun Tekman ilçe jandarma komutanlığına bildirildiğini de sözlerine ekledi.