Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınıp Erzurum'a yerleşen Suriyeli ailelerin çocuklarının yalın ayak halleri yürekleri burkuyor.

Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları dram, içler acısı. Yokluk ve yoksullukla mücadele eden sığınmacı ailelerin çıplak ayaklı çocukları bir çift ayakkabıya hasret. Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi'nden yardım almak için derneğin kapısını çalan Suriyeli sığınmacıların beraberinde getirdikleri çocukların çoğu çıplak ayaklı. Ayakkabıları bulunmayan çocuklara Kimse Yok Mu Derneği, 'Hayır Mağazası'ndan ayakkabı dağıtıyor.

Yaklaşık 2 yıldır Erzurum'da bulunan Suriyeli Muhammed M. çocukları Muhammed (4) ve Resul (3) ile Kurban Bayramı öncesinde Kimse Yok Mu Derneği'nin Hilalkent'teki Lojistik Merkezine gitti. Baba Muhammed M. dernek yetkililerinden gıda ve giysi yardım malzemelerinden alabilmek için dernek binasına girdi. Bu sırada çocuklar Muhammed ve Resul ise dernek kapısı önünde çıplak ayakları ile yere oturup oyun oynadı. Çocukların çıplak ayağını gören dernek yetkilileri, çocuklara 'hayır mağazası'ndan ayakkabı hediye etti. Baba Muhammed M.'ye de gıda ve giysi yardımının yapılmasının ardından Suriyeli sığınmacı aile dernek yetkilileri tarafından bir kutu çikolata ile uğurlandı.

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şube Koordinatörü Şemsettin Keleş, son iki hafta içerisinde aralarında Suriye, Afgan ve İranlı sığınmacıların da bulunduğu 400 aileye Kurban Bayramı öncesinde gıda, giysi yardımında bulunduklarını söyledi. Keleş, il merkezinde ikamet eden sığınmacılara yardım malzemelerini elden teslim ettiklerini ifade etti. Keleş, dernek içerisinde her gün duygusal anlar yaşadıklarını, özellikle Suriyeli mültecilerin acınacak durumda olduklarını belirterek, "Ne zaman Suriyeli kardeşlerimize yardım etsek ayakkabısız çocuklar mutlaka oluyor. Ellimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz . Arkadaşlarımız bu ayakkabısız çocukları kendi elleriyle giydiriyorlar." dedi.