Diyarbakır Lice'de teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Çavuş Metin Aydemir, memleketi Erzurum'da ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öğle saatlerinde askeri uçakla Erzurum'a cenazesi getirilen şehit astsubayın naaşı, Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi morguna götürüldü. Burada şehidin yüzü ailesine gösterildi. Ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, önce babaocağına ardından cenaze töreni için Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Üniversite Camii'ne götürüldü. Şehidin kardeşleri ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Erzurum Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu'nun ikindi namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit astsubay çavuşun naaşı askeri tören birlik kıtasının omzunda top arabasına kadar taşındı. Top arabasında 100 metre kadar taşınan cenaze, daha sonra askeri cenaze aracına nakledildi. Şehidin cenazesi Abdurrahman Gazi mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze namazına şehidin ailesi, akrabası, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, MHP Milletvekili Kamil Aydın ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.