Erzurum'da son yıllarda trafiğe çıkan otomobil sayısında patlama yaşandığı bildirildi. Erzurum'da halen 105 bin motorlu taşıt ve 240 bin ehliyetli sürücü var.

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle kutlama törenleri düzenlendi. İlk tören Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Trafik Güvenliği çelengini Atatürk Anıtı'na koyup, şehitler ve trafik kazasında vefat eden bütün vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu.
Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürü Suat Özdemir, Erzurum'da ve ülkede meydana gelen ölümlü trafik kazalarına dikkat çekti. Özdemir, Erzurum'da son yıllarda trafiğe çıkan özel otomobil sayısında gözle görülür bir artışın yaşandığını kaydetti. Özdemir, Erzurum'da 110 bin otomobilin hergün trafiğe çıktığına dikkat çekerek,"Ülkemizde ve şehrimizde küresel ölçeklerde otomobil sayısında artış yaşanıyor. Erzurum'da günde 110 bin otomobil trafiğe çıkıyor.Yine buna karşılık 240 bin belgeli sürücümüz var" dedi. Trafik denetleme Teslcil ŞubeMüdürü Türkiye'de yılda ortalama 10 bin kişinin trafik kazası sonucu öldüğünün altını da çizerek,"Trafik kazalarında 4 bin kişi olay yerinde, yine 6 bin kişi ise kaldırıldığı hastanelerde vefat etmekte. Trafiğe yapılacak yatırımlarla yılda 10 bin kişinin ölümüne önüne geçilebilir. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalırın yüzde 98'i insan unsurundankaynaklanıyor." diye konuştu.

AHLAKİ DEĞER YÜKSEK OLMALI
Özdemir trafik kazalarının önlenebilmesinde kuralları bilmenin, ilk yardımın iyi bilmenin yeterli olmadığını sözlerine ekleyerek,"Çok iyi sürücü olabiliriz, çok iyi ilk yardım kurallarını bilebiliriz ancak insana saygılı, hoşgörülü ve sevgi yüklü ve ahlaki değerleri yüksek bir toplum olduğumuzda trafik kazalarının önüne önemli ölçüde geçmiş olabiliriz." diye konuştu.
Havuzbaşı'ndaki kutlama törenleri Trafik konulu, şiir, kompozisyon ve slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi. Protokol ve öğrenciler kortej eşliğinde Yakutiye Kent Meydanı'na kadar, ellerinde 'trafik' temalı dövizlerle yürüdü. Kent Meydanı'nda Trafik Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Trafik ekiplerinin oluşturduğu stantların ziyaret edilmesiyle tören sona erdi.