HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Erzurum’da gerçekleştireceği miting öncesinde olaylar çıktı.

Bir grup, mitingin yapıldığı İstasyon Meydanı’na ellerinde Türk bayrakları ile gelerek, PKK aleyhinde slogan attı. Çevre illerden takviye olarak gelen çok sayıda polis, miting alanı çevresinde ve şehir genelinde geniş güvenlik tedbiri aldı. Polis, mitingin yapılacağı alanda iki aşamalı güvenlik bariyeri oluşturdu. Jandarma birlikleri de polise destek için miting alanında konuşlandırıldı.

Miting alanına zorla girmek isteyen grubu, polis TOMA'lardan sıktığı tazyikli su ile engellemeye çalıştı. Çevik Kuvvet polisleri ise biber gazı ve plastik mermiler ile gruba müdahale etti. Grup, zaman zaman miting alanındaki AK Parti il teşkilat binasını taşladı. Bu sırada AK Parti il binasına gelen milletvekili Muhyettin Aksak, grup tarafından yuhalandı. Grup, milletvekiline pet su şişeler attı. Aksak, parti binasına sığındı.

Çevre il ve ilçelerden mitinge katılmak üzere Erzurum’a gelen HDP’lilerin araç konvoyuna şehir girişinde taşlı saldırıda bulunuldu. Araç içerisindeki 3 kişi yaralandı. Bir otomobil ateşe verildi. Grup, ayrıca AK Parti’nin flama ve bayraklarını yaktı.