Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum, Kuzeydoğu üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Erzurum'da çok sayıda köy ve mezra yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Erzurum, kara teslim oldu. Gece saatlerinde başlayan ve lapa şeklinde düşen kar Erzurum'da ve bölgede bir çok ilde etkili oldu. Kar nedeniyle Erzurum'da 100'den fazla köy yolu ulaşıma kapandı. Şehirler arası karayollarının kapanmaması için Karayolları karla mücadele ekipleri aralıksız çalışma başlattı. Kar nedeniyle şehir içi taşımacılıkta aksamalar yaşandı. Belediyeler yol kürüme ve tuzlama çalışması başlattı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kuzeydoğu'dan gelen yağışlı havanın akşam saatlerine kadar aralıklarla etkisini sürdüreceği belirtildi. Erzurum şehir merkezinde kar kalınlığı 16 santimetre olarak ölçüldü. Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 12 derece ile Ağrı'da ölçüldü. Erzurum'da ise gece en düşük sıcaklık eksi 2 olarak kaydedildi. Yağışların önümüzdeki pazar gününden itibaren yeniden etkili olması tahmin ediliyor.