Afganistan'dan kaçarak Türkiye'ye sığınan Mahmut Huseyinzade, eşi Fatma Ghaffar ve 1,5 yaşındaki oğulları Muhammed Mehdi, Erzurum'da içler acısı bir halde. Aylık 300 liraya kiraladıkları boş bir evde oturan ve hiçbir eşyaları bulunmayan aile, hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Özel bir şirkette aşçılık yaparken Taliban'dan kaçan 28 yaşındaki Huseyinzade, 25 yaşındaki eşi ve oğlu ile 2011'de Türkiye'ye sığındı. İzmir'e giden ancak orada çok sayıda Suriyeli ve Afgan bulunması sebebiğle iş bulmakta sıkıntı yaşayan Huseyinzade, bir ümitle Erzurum'a geldi. Erzurum Sebze ve Meyve Hali'nde hamallık yapmaya başlayan Huseyinzade,Yakutiye ilçesi Ulucami Sokak'ta bir ev kiraladı. Sobası, hiçbir ev eşyası, hattâ çay bardağı bile bulunmayan Afgan çift, soğuktan hastalanan çocuklarının iyileşmesi için gündüzleri, aynı binada barınan başka bir Afgan ailenin yanında duruyor. Yaklaşık bir aydan bu yana Erzurum'da hayatta kalma mücadelesi veren mülteci aileye, bugüne kadar resmi bir kurum yardım eli uzatmamış. Üç odalı boş evde, geceleri komşularından aldıkları battaniyeye sarılarak tahta döşeme üzerinde uyuyan Huseyinzade çifti, hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Türkiye'yi ve Erzurumluları çok sevdiklerini belirten Mahmut Huseyinzade, "Afganistan'daki Taliban zulmünden kaçıp hayallerimizi süsleyen Türkiye'ye sığındık. Eşim ve hasta çocuğumla Erzurum'da çok zor şartlar altında yaşamaya çalışıyoruz. Evimizde dünya malı adına hiçbir şey bulunmuyor. Erzurum çok soğuk. Evimizde soba, battaniye, yakacak bulunmadığı için Afganistanlı başka bir ailenin yanında, gündüzleri eşim ve oğlum kalıyor. Geceleri ise yine bu aileden emaneten aldığımız battaniyeye sarılarak yatıyoruz. Kendim için değil ama eşim ve oğlum için kadirşinast, hayırsever Erzurumluların destek ve yardımını bekliyoruz." diye konuştu.