Sivas Madımak Oteli katliamında hayatını kaybeden 37 kişinin hatırasını yaşatmak ve katillerin bulunması için aktivist Firdevs Akova, Erzurum Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Sivas katliamının 22 yıl dönümü nedeniyle oturma eylemi gerçekleştiren aktivist Akova, Madımak Oteli'nde çıkartılan yangında iki arkadaşının da katledildiğini söyledi. Boynuna, 'Unutmadık aklımızda. 35 kişi diri diri yakıldı' yazısı asan Akova, söz konusu katliam sanıklarının elini kolunu sallayarak dolaştığını söyledi. Türk adaletinden Madımak katliamını gerçekleştirenlerin yakalınıp cezalandırılmasını isteyen Akova, "22 yıl önce 37 insanımız, aydınımız, canımızı Madımak Oteli'nde çıkan yangında katledildi. O gün meydanlarda, tv ekranlarında zanlıların bulunup yargıya teslim edileceğini beyan eden siyasetçileri de katliamı da unutmadık, unutturmayacağız. Yargıdan, katliam sanıklarının yakalanıp cezalandırılmasını bekliyoruz. Artık inançlarından, ideolojilerinden, hayat felsefelerinden dolayı insanlar öldürülmesin. Bu cennet ülkenin topraklarında kan akıtılmasın." dedi.

Aktivist olarak savaşa, şiddete karşı olduğunu da hatırlatan Firdevs Akova, "İnsan hayatı değerli. Hiçbir şey insandan önemli olamaz. Bugün 'Suriye ile savaşa girelim' çığlığı atanları kınıyorum. Türkiye kanlı bir maceraya itilemez. Müslümanları terörist, cahil, barbar olarak dünyaya lanse eden her türlü girişimi de şiddetle kınıyorum." diye konuştu.