İspir-Pazaryolu Dernekler Birliği’nin (İSPADER) düzenlediği İspir ve Pazaryolu’nun 97. Kurtuluş Gecesi ve Gençlik Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Ümraniye’deki Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde dün akşam gerçekleştirilen etkinliğe katılım üst düzeydeydi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kaymakamlar, belediye başkanları ve diğer üst düzey Erzurumlu bürokratların da katıldığı geceye 'temsili kurtuluş' damgasını vurdu. Konuşmasında Bakan Güllüce, bağımsızlığa dikkat çekerek Allah’tan bir daha başka bir kurtuluş bayramı kutlamayı nasip etmemesi dileğinde bulundu.

2001’den beri düzenlenen geleneksel gecede, sanatçılar Mustafa Ceceli, Aysun Gültekin, Çiğdem Özdemir, Ömer Bilgin, Fuat Paşa, Osman Akbulut, Fatih Yaşar, Engin Uçan, Aşık Selahattin Kazanoğlu ve Aşık Şahin Turgutoğlu sahne aldı. Sanatçı Ceceli hariç diğer sanatçıların hepsinin İspir’den olması dikkat çekti.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bölgenin temsili olarak düşman işgalinden kurtuluşunun icra edildiği anlarda seyirciler gözyaşlarını tutamazken, Türk ordusunun Ermenileri yenmesi ve Türk bayrağının salonda gezdirilmesi büyük alkış aldı.

İSPADER Bar Ekibi’nin de yöresel oyunlarıyla renk kattığı gecede yöresel tel helvası çekildi. Sanatçıların türküleri eşliğinde ise halaylar çekildi.

İSPADER Başkan Yardımcısı Yahya Kılıç, İspir ve Pazaryolulu vatandaşların kendi derneğine ve kendi yöresel sanatçılarına, yapmış oldukları programlarına ilgi gösterip, yüksek katılım yaptıklarını ve kendilerine minnettar olduklarını söyledi. Gençliğe önem verdiklerini anlatan Kılıç, İstanbul’da 30-40 takımla 12 yıldır futbol turnuvası düzenlediklerini ve bunu İstanbul’da yapan başka dernek olmadığını, İstanbul’un en büyük ve aktif çalışan derneğinin de yine kendilerinin olduğunu ifade etti.

Bu turnuvalarda Kozlu Köyü, beş yıldır art arda şampiyon oluyor. Kılıç ayrıca, bünyelerindeki yüz adet köy derneği ve yetmiş kişilik yönetim kuruluyla yaptıkları faaliyetleri arasında Kutlu Doğum, yaz piknik şöleni gibi etkinliklerin de olduğunu kaydetti.

Programı izleyenlerden Abdüssamet Demirci (14) ise ilk defa Mustafa Ceceli’yi gördüğünü ve güzel bir gece olduğunu söyledi. Programa katılan bazı bayanlar da Ceceli’yi gördüklerini ve gecenin çok güzel geçtiğini ifade etti.