Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü binasının kaçak olduğunu ve binayı yıkacaklarını söyledi.

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, Mardin ve ilçelerine su akışını sağlayan depoların enerjisinin DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü tarafından kesilmesine ilişkin başkanlık makamında açıklama yaptı. Irmak, Türkiye’de mevcut belediyelerin tümünün mutlak suretle bir şekilde DEDAŞ veya diğer kurumlara borçlu olduğunu belirterek, "Dünyanın en azılı ve en vahşi terör örgütü IŞİD bile Musul’u işgal ettiğinde su havzalarına ve barajlara müdahalede bulunmamıştır. Kaldı ki tüm savaşlarda ülkeler ve terör örgütleri bile halkın su hakkına dokunmamıştır. Bahsettiğimiz kurum aslında belediyeleri değil, halkı cezalandırmaktadır. Sağlık açısından da baktığımızda bütün yaşam koşullarını ön plana çıkardığımızda cezalandırılan halk oluyor. Bu bir insanlık suçudur. Kaldı ki dünyada ve özellikle hayvanlar bile susuz bırakılmazken, bütün olarak bir şehrin susuz bırakılması, hastalıklarla karşı karşıya bırakılması bana göre bir insanlık suçudur, adil değildir ve hiçbir hukuki tarafı da yoktur." dedi.

Irmak, DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü binasının kaçak olduğunu tespit ettiklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Mevcut DEDAŞ binası gerek sınırlarını aşmış başka alanlara tecavüz söz konusudur gerekse kaçak bina statüsündedir. Bu süreç daha önce de Mardin Belediyesi'nde gündeme gelmişti. Ama bu bir şekilde ertelenmişti. Bizim yaptığımız incelemede bina ve eklentilerinin tamamıyla kaçak olduğu tespit ettik ve bu konuda gerekli çalışmaları başlattık. Yapı Tatil Zaptı’nı dün kendilerine tebliğ ettik. Hukuki süreci de başlattık. Bu binanın ve bu tür binaların yıkılmasında asla geri adım atmayız. Bu binayı yıkacağız. Halk olarak enerjimize, toprağımıza ve suyumuza sahip çıkmanın zamanı gelmiştir. Biz suyumuza toprağımıza ve enerjimize sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz." diye konuştu.