Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir sosyal medya üzerinden kendisini hedef alarak linç kampanyası yürüten kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Önceki gece’den başlayarak çeşitli sosyal medya hesaplarından hızla yayılan ve “HDP’li Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve adamları şehirde kahveleri gezip halkı ayaklanmaya çağırıyor” twitleri atanlar hakkında Eşbaşkan Özdemir, Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Avukatlarıyla birlikte adliyeye gelen Eşbaşkan Özdemir suç duyurusunu içeren dilekçeyi Cumhuriyet savcılığına teslim etti.

‘LİNÇ KAMPANYASI BİR ÇETE TARAFINDAN ORGANİZE EDİLİYOR’

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eşbaşkan Özdemir son günlerde HDP’ye yönelik saldırıların yapıldığını ifade ederek, “Türkiye genelinde ve özellikle de Kürdistan şehirlerinde yapılmak istenen oyunlar, yeni bir siyasi soykırım süreci başlatılmak istendiği açık bir şekilde ortaya koyuyor. Belli bir merkezden belli odaklar tarafından adeta düğmeye basılarak, sosyal medya üzerinden özellikle satın alınmış bazı kalemler tarafından bizler, özellikle seçilmişler hedef gösterilerek bir iftira ve linç kampanyasının hedefi haline getirilmek isteniyoruz. Bu satılmış kalemlerden biri de Fatih Tezcan isimli kendini gazeteci olarak tanıtan şahıs tarafından dün geceden beri hakkımızda yalan, yanlış, iftiraya dayalı haberler yapılıyor. Tabi sadece Fatih Tezcan adlı şahıs ile sınırlı değil, bu saldırı ve linç kampanyası organize edilmiş bir çete tarafından yürütülüyor. Öncülüğünü bu satılmış gazeteci tarafından yapılan bu linç kampanyasında biz seçilmişleri hedef göstermeleri anlaşılır gibi değil. Biz de bu linç ve iftira kampanyasına karşı bugün Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk” dedi.

‘SAVAŞ ÇIĞIRTKANLARIN İNADINA BARIŞ DİYORUZ’

Kendilerini hedef gösterenlere yönelik suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim ettiklerini dile getiren Eşbaşkan Özdemir, şunları kaydetti: “Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağını umut ediyoruz. Tabi hassas bir süreçten geçiyoruz. Kürdistan genelinde bir sürü gözaltı var. Alakalı, alakasız insanlar gözaltına alınarak sindirilmek isteniyor. Halkın demokratik müdafaa, savunma protesto hakkını elinden almaya çalışıyor şu anki polis yetkilileri. Dün akşam çok masumane bir şekilde yapmak istediğimiz barışı talep eden basın açıklamamıza dahi tahammül edemeyerek konuşmamıza izin vermeden halkın üzerine tazyikli su sıkarak ve gaz bombaları atarak halkı dağıtma yolunu seçmiştir. Polis dün gece orantısız güç kullanmıştır. Biz bu tür baskıları kınıyoruz, lanetliyoruz ve barışa olan arzumuzu ve özlememizi buradan haykırıyoruz. Barışa inanıyor ve barışın kazanacağını biliyoruz. Bunun da ancak halkımız demokratik tepkilerini ortaya koyarak elde edeceğimizi bildiğimiz için de bütün halkımıza buradan tekrardan çağrıda bulunmak istiyorum. Demokratik tepkimizi ortaya koyalım, savaşı istemiyoruz. Biz bu ülkeye hep beraber barışı getireceğiz ve buna inanıyoruz. Savaş çığırtkanlığını yapan insanların inadına barış diyoruz, biz onlara inat bu barışı sağlayacağız.”