Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Ankara'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği 'Barış' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde yapılan bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Çelikkuş, "Terörün bir kez daha canımızı yaktığı, birçok vatan evladını katlettiği bugün de birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere verilecek en güzel cevap birbirimize daha sıkı sarılmaktır. Kaos ortamına sokulmak istenen ülkemizi sahiplenerek omuz omuza, terörle ve teröre destek verenlerle mücadele etmeliyiz." dedi.

"TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE ETMELİYİZ"

Başkan Çelikus, milletimizin omuz omuza vererek üstesinden gelemeyeceği hiçbir durum olmadığını belirterek, "Birbirimizi ötekileştirmeden, ayrıştırıcı söylemlerden kaçınarak terörle topyekün mücadele etmeliyiz. Bu terör katliamının seçim arefesinde olması düşündürücüdür. Ateş çemberinde olan ülkemizin konumunu koruması gerekiyor. Vatanımızı Suriye'de yaşandığı gibi bir karışıklığa itmeye çalışıyorlar. Bu durumdan hepimiz zarar görürüz. Her görüşten vatandaşımızın el birliğiyle teröre karşı durması gerekmektedir. Şer odaklarının el ele verdiği bu zamanda milletimize düşen görev bir arada kalma iradesidir. Bu ülke hepimizin, el ele gönül gönüle vermeliyiz. Gündemimiz ne olursa olsun savaş değil barış olmalıdır." dedi.

Başkan Çelikus, "Gerçekleşen patlamalarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara geçmiş olsun diyoruz. Milletimizin başı sağolsun, Rabbim bu acıyı bir daha yaşatmasın." temennisinde bulundu.