Esenyurt TEM bağlantı yolunda kontrolünü kaybeden bir TIR'ın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2'si ağır 5 kişi yaralandı. Kazaya sebebiyet veren TIR, kaçarak kayıplara karıştı.

Kaza, saat 23.00 sıralarında, D-100 karayolu - TEM bağlantı yolu, Haramidere mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, plakası öğrenilemeyen bir TIR, kontrolünü kaybederek seyir halindeki Ozan K. yönetimindeki 34 FK 5926 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle arka kısmı hurdaya dönen otomobil de, önünde seyreden Timur D. yönetimindeki 34 JM 3289 plakalı başka bir otomobille çarptı. Zincirleme kazanın ardından, 34 FK 5926 plakalı otomobilde bulunan 4 kişi araç içerisinde sıkıştı. Kazaya sebebiyet veren TIR ise olay yerinden kaçtı.

Kazayı gören sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri araçta sıkışan ikisi ağır 4 yaralıyı çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Kazaya karışan diğer otomobilde bulunan bir kişi de hafif yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle TEM bağlantı yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Kurtarma çalışmaları sebebiyle yol bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Kaza yapan araçların olay yerinden kaldırılması ve belediye ekiplerinin temizlik çalışması yapmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.