Malatya'da eğitim uçuşu sırasında düşen F-4 tipi savaş uçağında şehit olan Üsteğmen Yasin Atalay (28) için Üsküdar Selimiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Hava, Deniz, Kara ve Kandarma Komutanlığı'nı temsilen çok sayıda askerin katıldığı törende, şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Eşi Neslihan Atalay, tabutu öperek şehidini uğurladı.

Eğitim uçuşu için bağlı olduğu birlikten havalanan F-4 savaş uçağında bulunan üsteğmen Yasin Atalay, uçağın düşmesi sonucu şehit olmuştu. Atalay'ın cenazesi dün İstanbul'a getirildi. Şehit Üsteğmen için bugün öğle namazının ardından Selimiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Harp Akademiler Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, 1.Ordu Komutanı'na vekalet eden Korgeneral Tahir Bekiroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, emekli orgenerallerden Edip Başer de cenazeye katılanlar arasında yer aldı. Yoğun askeri katılımla gerçekleşen törende, namaz öncesi taziyeleri aile adına baba Nihat Atalay kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan Atalay'ı şehit oğlunun mesai arkadaşları teskin etmeye çalıştı. Eski Cumhurbaşkanı Gül de namaz öncesi acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Oğlunun tabutunu cami avlusunda gören Kadriye Atalay fenalaştı. İlk müdahalesi cami avlusunda yapılan acılı anne, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Kılınan öğle namazının ardından cemaat, cami avlusunda saf tuttu. Askerler, aile ve protokolün de yerini almasının ardından şehidin eşi son kez tabut başına geldi. Eşinin tabutunu öpen Neslihan Atalay, eşiyle vedaştı. Cenaze namazı öncesinde duayı İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran yaptı. Yaran, cemaatten şehit pilot için helallik istedi. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı tören mangası tarafından alınarak top arabasına taşındı. Atalay ailesi ve protokol üyeleri bir süre top arabasının arkasından yürüyerek şehidi son yolculuğuna uğurladı. Şehit üsteğmen Yasin Atalay'ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.