İstanbul Çengelköy' de 17 yıllık eşi Tahir Kart tarafından bıçakla öldürüldükten sonra parçalanarak çöpe atılan Kübra Kart, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Kübra Kart, tabutu ile toprağa verildi.

İstanbul' da eşi tarafından bıçakla öldürülen ve daha sonra parçalanan cesedi çöpe atılan Kübra Kart için Cemaller köyündeki baba ocağında Kur'a-ı Kerim okundu. Kübra Kart'ın 69 yaşındaki annesi Ayşe Efe, yengesi Cemile Efe ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ayşe Efe, "Kızım beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diyerek ağlarken, Cemile Efe de "Nasıl kıydı sana?" diyerek gözyaşı döktü. Kübra Kart'ın ağabeyleri ise taziyeleri kabul etti.

'BUZDOLABI ET DOLUYMUŞ, ETLER İNCELENECEK'

Kübra Kart'ın ağabeyi Hüseyin Efe, sabah kendilerine yeni bir bilginin ulaştığını söyledi. Evde buzdolabı ve derin dondurucu da taze etlerin olduğu ve bu etlerin arasında kardeşinin de parçalarının bulunabileceği düşüncesi ile incelenmeye alınacağını söyledi. Ağabey Efe konuşmasında "Buzdolabı ve dondurucu tamamen et doluymuş. Etlerin kardeşimize ait olabileceği söylendi. Bilmiyoruz. Ama o cani kardeşimizi katlettikten sonra başına oturup saatlerce hayvan doğruyormuş gibi dilim dilim ediyorsa, o buzdolabındaki etlerin de incelenmesini isteriz." dedi.

'ONU GÜZEL YÜZÜ İLE HATIRLAMAK İSTİYORUZ'

Kardeşinin 52 parçaya ayrıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve yüzüne aldığı bıçak darbeleri ile kendilerine gösterilmediğini ifade eden Efe "52 parçaya bölünmüş diye bilgi aldık. Eklem yerlerinden, kollarından kesmiş. Kolları tamamen kesip bacaklarını ayırıp vücudunu tamamen kesiyor. Ayrıca yüzüne de çizikler atıyor. Bu kadar vahşice öldürmüş. O yüzden kardeşimizin yüzüne bakamadık. Biz kardeşimizi güzel yüzü ile hatırlamak istiyoruz." dedi.

Kübra Kart için baba ocağı önünde helallik alındı. Cenaze namazının ardından köy mezarlığına taşınan Kübra Kart, son yolculuğuna tabutu ile uğurlandı.