Rusya'da başka bir kadınla evlenen eşinin ailesi tarafından 2 çocuğuyla birlikte sokağa atılan Yosma İnanç'a, Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde 200 TL'ye kiraladıkları boş evde komşuların yardımı ile hayatta kalma mücadelesi veren İnanç ailesinin sesini Kimse Yok Mu Derneği duydu. Dernek yetkilileri, İnanç ailesinin dramını yansıtan gazete haberi üzerine aileyi evinde ziyaret etti. Kimse Yok Mu Derneği Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, evlerinde hiç bir eşya, bir lokma ekmek ve yakacak bulunmayan İnanç ailesine hemen yardımda bulundu. Dernek, İnanç ailesine mobilya, beyaz eşya, gıda, giysi, kışlık yakacak yardımında bulundu. Dernek, gönüllüleri yardım malzemelerini eve taşıdı. Dernek yönetimi ayrıca evi boyattı.

Kimse Yok Mu Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, gazetelerde İnanç ailesinin dramını okuduktan sonra aileyi ziyaret edip, durum tesbiti yaptıklarını söyledi. Ailenin yaşadığı mağduriyet ve yoksulluktan dolayı üzüldüklerine belirten Keleş, "Maalesef toplumumuzda İnanç ailesi gibi onlarca ihtiyaç sahibi aile var. İnanç ailesinin yaşadığı dramı yansıtan haberi okuduktan sonra yardım kararı verdik. Ailenin kaldığı evde tespit yaptık. Ardından, hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla söz konusu aileye mobilya, beyaz eşya, gıda, giysi yardımı yaptık. Ayrıca ailenin 8 yaşındaki 2 çocuğuna da çeşitli oyuncaklar hediye ettik. Dernek imkanlarımız el verdiği müddetçe bu tür ailelerimizle hayırsever vatandaşlarımız arasında köprü olmaya devam edeceğiz." dedi.

Şemsettin Keleş ayrıca Hilalkent'te bulunan dernek hayır mağazasından 130 ihtiyaç sahibi aileye kışlık giysi, gıda ve ev eşyası yardımında bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Yapılan yardımlardan dolayı mutlu olduğunu belirten Yosma İnanç ise hayırsever vatandaşlara ve Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teşekkür etti. Küçük yaştaki iki oğlu ve dul annesiyle açlık içinde yaşadıklarını ifade eden İnanç, "Eşim Rusya'da bir kadınla evlendikten sonra kayınvalidemin evine sığındım. Kayınvalidem çocuklarımla beni sokağa attı. Kimse Yok Mu Derneği bize sahip çıktı. Evimizi döşedi. Bütün hayırsever vatandaşlara ve Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.