İzmit Kuruçeşme Kocatepe Mahallesi'nde Ayşel Geniş (30) ile çocukları Gökdeniz (7) Görkem (5) ve 40 günlük Aysima bebek öldürülmüş bir halde bulundu.
Ortalıkdan kaybolan ve şüpheli görülen baba Ramazan Geniş olaydan 1 gün sonra yakalandı. Anne ve çocukları birlikte toprağa verilirken, baba Ramazan Geniş tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hakkında canavarca hisle savunmasız halde bulunan birinci derece yakınlarını öldürmekten 4 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen baba, ikinci kez hakim karşısına çıktı.
Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Ramazan Geniş ile baro tarafından atanan avukat ile olayda öldürülen Aysel Geniş'in babası Salih Aysu katıldı.
İlk duruşmada, "Ben kendi halinde olan, sessiz ve sakin bir insanım. Bu olayı kendimde olmadan yaptım. Ne olduysa borç yüzünden oldu. Yaptıklarımdan çok pişmanım. Affınıza sığınıyorum. İddianame hatırladığım kadarıyla doğrudur. Kendimde değildim. Uyandım sigara içtim. En son hatırladığım eşimin üzerinde boğazını sıktığım. Nasıl bir haldeysem çocukları öldürmüşüm hatırlamıyorum" dedi.
Mahkeme heyeti ilk olarak taraflara tutuklu sanık Ramazan Geniş'in cezai ehliyetinin olup olmadığını ve gözlem altına alınıp alınmaması hususunda Adli Tıp Kurumu'na yazdığı yazısında sanığın gözlem altına alınması gerektiğini belirttiği, bunun üzerine Adli Tıp Gözlem ve İhtisas dairesine sanığın gözlem altına alınması için 15 Ağustos 2013 günü yazı yazılarak randevu istendiğini ancak henüz cevap verilmediğini bildirdi.
Ayrıca, olayda sanığın eşi Aysel ve kızı Aysima'nın kesin ölüm nedeninin bildirilmesi için adli tıp kurumuna yazılan yazıya cevap gelmediği anlatıldıktan sonra tanıkların dinlenilmesine geçildi.
İlk olarak olayın ortaya çıkmasını sağlayan Gökdeniz Geniş'in sınıf öğretmeni dinlendi. Öğretmen Adile Yemen, sanığı öğrencinin velisi olduğu için tanıdığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Olayı görmedim. Savcıya daha önce verdiğim ifade doğrudur. Olay sonrası psikolojik tedavi gördüm. Her şeyi hatırlamıyorum. Öğrencim kar tatilinden sonra iki gün okula gelmeyince merak ettim. Yakın olan bir başka öğrencimin velisine neden gelmediğini sordurtmak istedim. Fatma hanıma söyledim. O eşine söylemiş. Eşi eve gittiğinde olay ortaya çıktı. Herhangi bir maddi sıkıntıları olup olmadığını bilmiyorum. Gökdeniz benim 3 aylık öğrencimdi"
Geniş ailesinin komşusu da aynı yönde ifade verdi. Mahkeme taraflara bir diyecekleri olup olmadığını sordu.
Sanık avukatı gözetim altında tahliye talebinde bulundu. Sanık Ramazan Geniş'e bir diyeceği olup olmadığı soruldu. Geniş de, 'Tahliyemi istiyorum' dedi.
Mahkeme, Aysime bebeğin kesim ölüm nedeninin tespiti için adli tıptan gelecek raporun beklenmesine, sanığın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı konusunda adli tıptan istenen randevuya cevap beklenmesine, sanığın gözetim altında tutulduktan sonra cezai ehliyeti konusunda hazırlanacak raporun mahkemeye gönderilmesi için duruşmayı 24 Temmuz 2013 tarihine ertelendi.