Merkez Seyhan İlçesi'nin Küçükdikili Çınarlı Mahallesi'nde oturan Ekrem ve Asiye Alkan çifti 25 yıl önce Mardin'de görücü usulü ile evlendi. Ardından da Adana'ya yerleşti. 3 çocukları olan çiftin arası 2 yıl önce bozuldu. Asiye Alkan, şiddet uyguladığı iddiasıyla eşi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Aile Mahkemesi, Ekrem Alkan'a geçen temmuz ayında 1 ay evden uzaklaştırma cezası verdi. Uluslararası nakliye yapan Ekrem Alkan, Irak'tan dönüşünde geldiği evinden polis tarafından uzaklaştırıldı.

1 aylık sürenin dolmasının ardından yine geçimsizlik ve şiddet iddiası ile şikayet yapılınca, bu kez 4 ay evden uzaklaştırma cezası verilen Alkan, 2 gün önce yurtdışından döndüğünde bu kararı öğrenince, evinin bulunduğu sokağa gelerek kapı önünde oturan eşi ve kızını uzaktan izledi. Eşine şiddet uygulamadığını savunan Alkan, "Evime 100 metreden fazla yaklaşamıyorum. Mahkeme beni dinlemeden karar vermiş. Böyle bir uygulama olur mu? Evime gidemiyorum, kamyonda yatıp kalkıyorum. Çocuklarımı göremiyorum, perişan oldum. Karar veren mahkemenin beni de dinlemesini istiyorum" dedi.

YA ADAM OLUR YA DA BU EVE GİREMEZ

Asiye Alkan da eşinin ailesini ihmal ettiğini belirterek, "Ne evine bakıyor ne de çocuklarına. Yıllardır çalışmıyor, elektrik borcumuzu bile ödemiyor. Sadece ben değil ailesi de kendisinden bıktı. Ya adam olur ya da artık bu eve giremez" diye konuştu.