Mehmet Zeki Çınar’ın eşi Sevgi Çınar, gözaltı sonrası yaptığı açıklamada, "Eşim, teröristlerin hedefi haline geldi ama yine de harama tenezzül etmedi. Haram yedirmedi. Çünkü hepsinde Allah korkusu var. Kursağımızdan bir lokma haram lokma girmedi. Elhamdülillah zalimlerden değiliz, mazlumların safındayız. Bu da bizim için bir lütuf." dedi. Eşinin 28 yıldır polis olduğunu dile getiren Sevgi Çınar, "Ömrünü terörle mücadeleye verdi. Hayatlarının birinci gayesi terörle mücadele oldu. Evde çocuklarımla yalnız geçirdiğim çok zamanlar oldu. Eşim her zaman 'ev ihmal edilir, çocuk ihmal edilir ama görev ihmal edilmez' derdi. Eşim izzeti ile yaşadı. Bizi de izzetle yaşattı. Maalesef bu muameleye maruz kaldılar. Eşime hain, terörist muamelesi yapıldı. Şu an polisler içeri alınıp, hırsızlar dışarı salındı." diye konuştu. 

'EŞİMİN 17 ARALIK SÜRECİNDEN BU YANA 4 KEZ YERİ DEĞİŞTİ'

17 Aralık sürecinden beridir eşinin 4 kez yerinin değiştirildiğini ifade eden Çınar, 
"Çok zorluklar çektik ama Allah’a şükürler olsun biz bundan şikayetçi değiliz. Çünkü biliyoruz ki doğru yerdeyiz. Bu bizim için Rabb'imin bir lütfu. Herkesin bildiği gibi bu bir algı operasyonu, içi boş şeyler. Vatanın selameti için çalışan insanlara paralel damgası vuruldu." şeklinde konuştu. 

'KURSAĞIMIZDAN BİR LOKMA HARAM LOKMA GİRMEDİ'

Eşinin Gaziantep’teki Hizbullah’a yönelik yapılan operasyonlarda başarı ile çalıştığını vurgulayan Çınar, "Teröristlerin hedefi haline geldiler ama yine de harama tenezzül etmediler. Haram yedirmediler. Çünkü hepsinde Allah korkusu var. Kursağımızdan bir lokma haram lokma girmedi. Elhamdülillah zalimlerden değiliz, mazlumların safındayız. Bu da bizim için bir lütuf. Gaziantep’te Vatan Mahallesi’nde yol kesilip kimlik kontrolü yapıldığını duyuyoruz. Devletimizin ne kadar aciz bir duruma düşürüldüğünü insanlar görüyor. Eşlerimizin görev yaptığı dönemlerde terörist olayları hiç bu kadar aleni bir şekilde yapılmıyordu." ifadelerini kullandı.

"Her kışın bir baharı vardır" diyen Çınar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugünler de gelip geçecek inşallah. Bunların Mevlamızdan geldiğinin bilincindeyiz. Bugünler de geçecek. Şu an bize yüz çevirenler, paralelci ilan edenler, hainlikle itham edenler elbet bir gün utanacaklar. Alnımız ak, başımız dik, eşlerimiz yüzümüzü yere eğdirecek hiçbir şey yapmadı."