Zonguldak'ta eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Selma İnam’ın cenazesi toprağa verilirken, katil zanlısı koca Özden İnam, jandarmalar tarafından yoğun güvenlik önlemi altında Zonguldak Adliyesi’ne çıkarıldı.

Cenazesi hastane morgundan alınan Selma İnam için Zonguldak'a bağlı Karaman beldesindeki cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından İnam'ın naaşı, aile mezarlığında toprağa verildi. Acılı baba Sadullah Aytekin, cenaze toprağa verilirken gözyaşlarını tutamadı. Acılı babayı yakınları teselli etmeye çalıştı.

CİNAYETE ŞAHİT OLAN ABLA KONUŞTU

Cinayet anına şahit olan abla Selda Altunkaya, olay anını anlattı. Eniştesinin çocuklarını bırakmak için eve geldiğini belirten Altunkaya, çocukları bıraktıktan sonra kardeşini otomobilden taşınacak eşya olduğunu bahane ederek dışarı çağırdığını kaydetti. Altunkaya, şöyle konuştu: “Kardeşime, 'Arabada çantalar var gel al' dedi. Kardeşim arabaya gitti. Sonra kardeşim 2-3 dakika olmadan bağırmaya başladı. Gittim, baktım yerde kanlar içinde yatıyor. Doğramış, bütün her yerlerini kesmiş. Oradan aldım ben kardeşimi merdivenin başına kadar getirdim. Orada benim çocuğum vardı. 'Ne olur ona dokunma' diye yalvardım. Sonra kendi çocuğu vardı. Onu aldı ve arabasına binip gitti."

Zanlının daha önce de kardeşine sürekli şiddet uyguladığını ifade eden Altuınkaya, “Kardeşim yuvası dağılmasın diye çocukları için geri gitti. İki çocuğu vardı. Onlar ne olacak şimdi? Bıçağı yanında getirmiş. Planlamış. Evde de kimse olmayacağını planlamış. Ona en ağır suçlar verilsin. Onu assınlar.” dedi.

KATİL ZANLISI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Cinayet zanlısı Özden İnam ise jandarmadaki sorgusunun ardından 'kasten adam öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi. İnam’ın jandarmaya verdiği ifadesinde, "Beni aldattığından şüpheleniyordum. Tartıştık, bir anda cinnet geçirdim, bıçaklamaya başladım. Ne yaptığımı hatırlamıyorum." dediği öğrenildi.