Esenler'de 3 aylık eşi Zehra A.'yı boğarak öldürdüğü iddia edilen ve dün Ankara’da teslim olan Sedat A., savcılık ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli Sedat A., ifadesinde kendisini aldattığından şüphe ettiği eşi ile tartıştıklarını, kendini kaybettiğini, bir süre sonra elleri eşinin boynunda kendine geldiğini, söyledi. Eşinin ağzındaki köpükleri silerek yatağa taşıdığını belirten Sedat A., sabah uyandığında eşinin ellerinin soğuk olduğunu farkedince kontrol ettiğinde ölmüş olduğunu anladığını söyledi

Esenler'de eşi Zehra A.'yı boğarak öldürmek suçundan aranan Sedat A., dün Ankara'da teslim olduktan sonra İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi. Emniyet müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Sedat A., Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Şüpheli Sedat A. mahkeme ifadesinde, "Evliliğimizin ilk bir haftası iyiydi, bir sıkıntı yoktu. O’nun da benim de ikinci evliliğimiz idi. Bir haftadan sonra tavırları değişti, bana hakaret etmeye başladı." dedi. Eşinin alkol aldığını ve alkollü halde pencereye çıkıp bağırıp çağırdığını iddia eden Sedat A., "Sinir hastalığı vardı. Kalp hapı kullandığı için içmesini istemiyordum." şeklinde ifade verdi.

Eşi tarafından zaman zaman darp edildiğini de öne süren Sedat A., eşini bir erkek ile el ele gördüğünü ve kendisini aldattığından şüphelendiğini söyledi. Eşi ile konuştuğunu belirten Sedat A., "El ele tutuştuğu kişinin kim olduğunu sordum. ‘Sana ne sen karışamazsın’ dedi. 3 çocuğu olduğunu, ailesinin baskısından kurtulmak için benimle çıkar amaçlı olarak evlendiğini söyledi. Yatak odasına geçerek alkol almak istediğini söyleyince engel olmaya çalıştım. Bana 'sen kimsin' diyerek küfür etti. Üzerime çok geldi. Sinirim geçsin diye elimi yüzümü yıkamak için banyoya gittiğimde arkamdan geldi. Fark etmediğim bir anda beni darp etti. Beni darp etmek için mutfaktan bardak alınca kendisini ittim. Yere düştü ve bağırmaya başladı. Susmasını istedim, ağzını kapattım. O anda şuurumu kaybettim." dedi.

Kendine geldiğinde ellerinin eşinin boynunda olduğunu ve eşinin de ağzından köpük geldiğini belirten Sedat A., "Bayıldığını düşündüm. Köpüğü sildim yatağa götürdüm, yanına ben de yatım. Sabah uyandığımda ellerinin soğuk olduğunu, nabzının atmadığını fark ettim. Kokmasın diye naftalin alıp üzerine döktüm. Şişmesin diye de karnının üzerine bıçak bıraktım. 'Namusumu temizledim' yazılı not bırakarak Nevşehir'e gidip çocuklarımı gördüm. Daha sonra da Ankara'ya gidip polise teslim oldum." ifadesini kullandı.

Şüpheli Sedat A., Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimi Şahsuvar Koçak'a verdiği ifadesinin ardından 'Yakın akrabayı kasten öldürmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.