Bursa'da, çocukları tarafından apartmanda merdivenler üzerinde cesedi bulunan eşi 57 yaşındaki Emine Kuru'yu defnettikten sonra öldürdüğünü belirterek, polise teslim olan sanık önce ağırlaştırılmış müebbet hapse, ardından suçun tahrik altında işlendiği gerekçesiyle 15 yıl hapse mahkum edildi.

İddiaya göre; Osmangazi İlçesi Çirişhane Mahallesi'nde işçi emeklisi Mehmet Kuru, çocuklarının da oturduğu 5 katlı apartmanda, 42 yıllık eşi Emine Kuru ile anlaşamayınca dördüncü kattaki boş daireye yerleşti. Belirli zamanlarda alt katta oturan eşinin yanına gidip çamaşırlarını yıkatan Mehmet Kuru, 30 Ekim Perşembe günü eşi ile evinin kapısının önünde, çamaşırların yıkanıp ütülenmesi konusunda tartıştı. İddiaya göre Kuru, dövdüğü eşini boğarak öldürdükten sonra binadan ayrıldı. Çocukları, Cuma günü sabahı annelerini dördüncü kattaki merdivenlerde haraketsiz olarak buldu. Dengesini kaybederek düşüp hayatını kaybettiği tahmin edilen Emine Kuru, 1 Kasım Cumartesi günü ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eşinin cenaze törenine katılmayan Mehmet Kuru, akşam saatlerinde Merinos Polis Merkezi'ne gelerek teslim oldu.

Mehmet Kuru'nun ifadesi üzerine toprağa verilen Emine Kuru'nun cenazesi çıkartılarak, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cinayet zanlısı çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken olayla ilgili savcılık iddianame hazırladı. Mehmet Kuru hakkında, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'haksız tahrik altında yakın akrabayı öldürmek' suçundan 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkemede olayın detaylarını anlatan Kuru, eşiyle tartışmasına çamaşır asmadan kaynaklandığını öne sürdü. Kuru, "Üst katta küçük oğlum ile birlikte yaşayan eşim, benim ikamet ettiğim eve geldi. ‘Benim çamaşırlarımı ne yaptın' diye sordu. Ben de, ‘Senin çamaşırlarını ben ne yapayım? Benim ne işime yarar?’ dedim. Elindeki anahtarla yüzüme vurdu. Yaralandım. Boğuşmaya başlayınca ikimiz de yere düştük. Ellerini tutarak dizimle boğazına bastırdım. Sonrasını hatırlamıyorum. Ardından evi terk ettim. Akşam üzeri ölen eşimin defnedildiğini öğrendim." diye konuştu.

Duruşmaya katılan Emine Kuru'nun yakınları sanıktan şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Emine Kuru'nun çocukları da mahkemede verdikleri ifadelerinde sanık olan babalarının annelerine kötü davrandığını öne sürdü. İfade alma işlemlerinin ardından kararını açıklayan Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet sanığı Mehmet Kuru'yu önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Suçun tahrik altında işlendiği ve duruşmadaki iyi hali gerekçe gösteren mahkeme heyeti, sanığın cezasını 15 yıla indirdi.