Esenyurt'ta önceki yıl 6.5 aylık Beyza'yı ve 4 gün öncede 6 aylık Aslıhan isimli kız bebeklerini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan baba Canip T.'nin, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Canip T.'nin ilk bebeği Beyza T.'yi öldürdüğünü bildikleri halde olayı gizledikleri gerekçesiyle aile bireyleri hakkında cinayeti gizlemek suçlamasıyla işlem yapıldığı belirtildi. Annenin ise bebeği öldüren eşi tarafından polise gerçeği anlatmaması için tehdit edildiği ifade edildi.

6 aylık Aslıhan bebeğin ölümü ile ilgili olay, İncirtepe Mahallesi 245 Sokak'ta 14 Mart'ta gece saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Ailenin polise fenalaşarak öldü diye verilen ifadenin ardından bebeğin teyzesi Ö.T. ise babası Canip T. tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Teyze Ö.T., olayın ardından bebeğin annesi Elif T.'nin, kendisine bebeğin babası Canip T. tarafından öldürüldüğünü, eşi tarafından polise gerçeği anlatmamaları yönünde de tehdit edildiğini söylediğini iddia etti. Ö.T.'nin ifadesine göre Aslıhan Zeynep T. isimli 6 aylık bebeği sürekli ağladığı gerekçesiyle babası Canip T. tarafından beşiğinin içinde darp edildi. Bebeğin ağlamasına devam etmesine sinirlenen baba, bu kez beşikten alarak yere attı.

Cumartesi öğlen saatlerinde aile bebeklerinin evde öldüğünü söyleyerek hükümet tabibini eve çağırdı. Gelen doktor da bebeğin kolunda ve vücudunda morluklar görerek durumu 'Şüpheli ölüm' olarak rapor hazırlayıp, polisi bilgilendirdi.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olay üzerine baba Canip T. ile anne Elif T.’yi gözaltına aldı. Polise ifade veren teyze Ö.T., aynı ailenin 2013 yılında da 6 aylık Beyza isimli başka bir kız çocuğunun öldüğünü, onu da baba Canip T.’nin öldürmüş olabileceğini öne sürdü. Bu gelişme üzerine Canip T. Cinayet Büro Amirliğinde sorguya alındı.

Gözaltında polise verdiği ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Canip T.'nin "Ben sabah işe gitmiştim. Eşim arayıp bebeğin ağırlaştığını söyledi. Eve geldiğimde ölmüştü. Ne yapacağımızı düşündük. Sonra belediye’den doktor çağırdık." dediği öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen Canip T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beyza T. isimli kız bebeğin ölüm sebebinin araştırılması için Cinayet Büro Amirliği'nde ayrı bir soruşturma dosyası açıldı. Polis, bebeğin ölümüyle ilgili yapılacak soruşturmanın ardından kesin ölüm sebebinin tespiti için mezarının açılabileceğini söyledi.

Bu arada anne Elif T. ile teyze Ö.T. ile daha sonradan eve gelen şüpheli Canip T.'nin annesi ve kız kardeşi için 'Cinayeti gizlemek' suçundan işlem yapıldığı belirtildi. Bu kişilerin ifadelerinin Cumhuriyet Savcısına gönderildiğini söyleyen polis yetkilileri, önümüzdeki günlerde bu kişiler hakkında da dava açılabileceğini belirtti.