Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisi olan eşinin Ukrayna'da kaçırıldığını evlilik yıl dönümünde öğrenen Zehra Kılıç, kocasının eve döneceği günü bekliyor. 

Elbistan ilçesinde yaşayan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin, AGİT tarafından Ukrayna'daki gelişmeleri izlemek amacıyla 30 Eylül 2014 tarihine kadar bu ülkede görevlendirdiğini anımsattı. 

Eşinin kaçırıldığı 25 Mayıs günü kendisine "dua edin" şeklinde mesaj attığını belirten Kılıç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da gelişmeler hakkında kendisini bilgilendirdiğini söyledi. 

Yaklaşık bir aydır eşinden haber alamadığını anlatan Kılıç, "Ukrayna'daki cumhurbaşkanlığı seçimi için bu ülkeye gitmişti. Üzüntülü haberi Dışişleri Bakanı Davutoğlu bildirdi. Eşimin Rus yanlısı milisler tarafından kaçırıldığını öğrendim. Sayın Davutoğlu bize sabırlı ve metanetli olmamızı istedi" dedi. 

Sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını anlatan Kılıç, eşine kavuşmak için devlet büyüklerinden yardım beklediğini dile getirdi. 

Dışişleri Bakanlığında konuyla ilgili "takip masası" kurulduğunu vurgulayan Kılıç, kendilerine günlük bilgi verilmesine rağmen eşinin hayatından endişe duyduğunu ifade etti.

Eşiyle 26 Mayıs 2012'de evlendiğini anımsatan Kılıç, "Bu evlilikten 9 aylık Zeynep isminde kızımız var. Eşimin kaçırıldığını evlilik yıl dönümümüzde öğrendim. Yani en mutlu günümüz üzüntüye dönüştü. Eşimin sağ salim yanımıza gelmesini istiyoruz. Bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım bekliyorum" şeklinde konuştu. 

AGİT adına çalışan eşinin tarafsız bir gözlemci olarak Ukrayna'da bulunduğunu aktaran Kılıç, kocasının çalıştığı kurumdan üzerine düşenden fazlası yapmasını beklediğini kaydetti. 

Eşinin ajan muamelesi gördüğünü savunan Kılıç, "Kendisi ajanlık için oraya gitmedi. Tek dileğim kocamın evine dönmesi" ifadelerini kullandı.