Bağcılar'da, döverek eşi Remziye Eripek'in ölümüne sebebiyet vermekten yargılanan Celal Eripek için tahliye kararı çıktı. Davayı takip eden gönüllü avukatlardan Züleyha Gülüm, kararı temyize götüreceklerini söyledi. Remziye Eripek’in teyzesi ise “Bu ne biçim adalet bu ne biçim kanun?” diye karara tepki gösterdi.

Eşi Remziye Eripek'i döverek ölümüne sebebiyet vermek suçundan tutuklu yargılanan Celal Eripek’in Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması yapıldı. Duruşmayı iki tarafın avukatları ile öldürülen Remziye Eripek’in yakınları takip etti. Tarafların savunması sonrasında nihai kararı açıklayan mahkeme, 3 yıl 4 ay cezaya çaptırılan Celal Eripek’in iyi hal ve tutukluluk durumunun da göz önüne alınarak tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

Öldürülen Remziye Eripek’in avukatlar ile yakınları karara tepki gösterdi.

Duruşmayı takip eden Remziye Eripek’in teyzesi Gülten Oktan mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada mahkemenin kararını haksız bulduklarını dile getirdi. Oktan, “Bu ne biçim adalet bu ne biçim kanun? Adamın ceza çekmesini istiyorum.” dedi.

'BÜTÜN KADINLAR İÇİN BURADAYIM'

Mağdur bütün kadınlar için adliyede olduğunu dile getiren Oktan “ Bu kadın terörü, artık yeter. Sadece kızım için değil, bütün kadınlar için buradayım. Adam nasıl elini kolunu salaya sala çıkıp gider. Bir can almak bu kadar ucuz mu?” ifadelerini kullandı.

Remziye Eripek’i öldürmekle suçlanan eşi Celal Eripek’in mahkemedeki son ifadesinde “ Eşimi çok seviyordum pişmanım” ifadesine de tekli gösteren Gülten Oktan “ Karımı seviyorum diyor. Bu nasıl bir sevgi. Karısını seven insan böyle yapar mı? Adalet yerini bulsun, cezasını çeksin, serbest bırakılmasın diyorum. ” diye tepkilerini dile getirdi.

'KARAR TEMYİZE GÖTÜRÜLECEK'

Karara tepki gösteren Remziye Eripek’i avukatlardan Züleyha Gülüm ise “ Maalesef bir kadın katili daha yargı tarafından aklanmış oldu.” dedi.

Kadın cinayetlerinin neden durdurulamadığının bir parçasının da yargı sistemi olduğunu ileri süren Avukat Gülüm “ Maalesef kadınlar öldürüldüğünde ceza verme konusunda yargı sistemimiz çok geri duruyor. Kısa süreli cezalarla erkekleri aklıyor. Erkekler gerekli cezai yaptırımlar uygulanmadan cezaevlerinden bırakılıyor. Bu davada da yine aynısı oldu.” diye konuştu.

Avukat Gülüm, eşini öldürmekle suçlanan Celal Eripek’in taksirle ölüme sebebiyet vermekten cezalandırılarak 3 yıl 4 ay gibi bir ceza aldığını bu cezanın da iyi halden tahliye ile neticelendiğini dile getirdi. Bu karara itiraz edeceklerini dile getiren Avukat Gülüm “Tabi bu kararı temiz edeceğiz. Umuyoruz ki bu konuda Yargıtay’dan doğru dürt bir karar gelsin. Kadın cinayetlerinin son bulmasını sağlayacak bir kara olsun istiyoruz. Artık erkek yargı işbirliğine son verilmesini istiyoruz.” diye konuştu.