Çanakkale’de 30 yıl önce 2. Jandarma Tugayı’nda vatani görevrini yapan er ve erbaşlarla subay ve astsubaylardan oluşan 30 kişi, aynı yerde yeniden buluştular.

1985 yılında üsteğmen olarak görev yapan emekli Jandarma Bando Kıdemli Albay Suat Yılmaz’ın sosyal paylaşım sitesinde açtığı hesapta görüşme fırsatı bulan yaklaşık 30 kişi, yıllar sonra Çanakkale’de biraraya geldi. Yılmaz, "1985-1990 yılları arasında Çanakkale 2. Jandarma Tugayı Bando Bölüğü'nde görev yapan arkadaşlarımızla birlikte yeniden aynı şehirde biraraya gelmek istedik. Şu an 30 kişiyle buradayız. Aslında bu sayının 100’den fazla olmasını bekliyorduk ancak bildiğiniz gibi bizler müzisyen olduğumuz için yaz aylarına denk gelen bu buluşmamızda bazı arkadaşlarımız, turistik bölgelerde çalıştıklarından maalesef buraya gelemediler. İleriki yıllarda yeniden bu buluşmayı Çanakkale’de gerçekleştireceğiz, sayımız da 100’ü geçecek." dedi. Çanakkale’nin 30 yıl önce ile şu anki durumunu karşılaştırdıklarında çok önemli değişiklikler olduğunu belirten Suat Yılmaz, "Çanakkale, aradan geçen bu 30 yıllık dönemde çok gelişmiş ve modern bir şehir olmuş. Kordonboyu'nu gezerken eski ile yeni halini karşılaştırmak gerçekten çok zor. Şu anki hali daha güzel." şeklinde konuştu.

30 eski asker, daha sonra şehri dolaştı. Ardından vatani görevlerini yaptıkları, o zamanki 2. Jandarma Tugayı olan 116. Jandarma Alayı’nın bulunduğu yeri gezdiler.