Devlet eski bakanlarından Işılay Saygın, mütevelli heyeti üyesi olduğu Gediz Üniversitesi’nde öğrencilere seslendi. Gediz Üniversitesi 4. Kariyer Günleri’ne katılan Saygın, halkın hep içinde olmasının kendisine ilklerle dolu bir yaşam sunduğunu anlattı.

İzmir'in Buca ilçesine 25 yaşında belediye başkanı seçilerek, "Kadından, kızdan başkan mı olur?" algısını yıktığını dile getirdi: “Mimarlık eğitimimi tamamladıktan sonra 23 yaşında Buca Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne atandım. Bu görevim sırasında halkın hep arasında yer aldım, hizmet etmeyi bir insanlık görevi olarak görüp çalıştım. Bir kadının başkanlık yapacağının hayal bile edilemeyeceği dönemde, halkın isteği ve desteğiyle Buca Belediye Başkanı seçildim. Bakanlığa kadar uzanan siyaset hayatım böyle başladı. Hangi göreve geldiysem toplumun teveccühüyle, yüreklerde bıraktığımız iz sayesinde oldu.”

Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden Işılay Saygın, politikayı yıllar önce bırakmasına rağmen milletvekilliği ve belediye başkanlığı anketlerinde isminin birinci sırada çıktığına dikkat çekti: “Bakanlık görevlerim sırasında halktan hiç kopmadım, Meclis’te ve hükümette onların sözcüsü oldum. Kadınların, evlenmeden önceki soyadlarını taşımasını sağlamam, ‘Ailenin reisi kocadır’ ifadesi yerine, ‘Aileyi eşler birlikte temsil eder’ diye kanuna yazdırmam, okuma yazma seferberliği başlatmam ve imza attığımız daha birçok hizmet, hiçbir ayrım gözetmeden insanları dinlemem sayesinde oldu. Siyasette büyüdükçe küçüldüm, küçüldükçe daha çok sevildim. Milletvekillerinin insanlara kulak vermesi, halkın hep içinde olması gerekiyor. Kanunlar hazırlanırken, kamu hizmeti sunulurken ihtiyaçlara cevap verilebilmesi için önce insanımızı ayırmadan dinlemek şart. Aksi halde yasal düzenlemeler halkın hizmetine vesile olmaz. Üniversite gençliğinden de halktan asla kopmamalarını, insanları dinlemeyi bilmelerini ve büyüklerin tecrübelerinden mutlaka yararlanmalarını istiyorum. Çok çalışın, asla yılmayın. Ulu önder Atatürk’ün bu vatanı size emanet ettiğini de hiç unutmayın.”