Kayseri Erkilet bölgesinde AK Partili eski bakanlardan Zeki Ergezen’in oğlunun valilik izniyle define aradığı yönünde haber yapan yerel gazete sahibi, kendisi hakkında 'Vatikan ile işbirliği yaptığı' yönünde haber yapan Yeni Akit gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Deniz Postası gazetesi sahibi Azim Deniz, "Define arayan bakan çocuğunu yazdığımız için Yeni Akit gazetesinden deli saçması bir haberle suçlandık. Vatikan ile işbirliği yapıyormuşuz." dedi.

Yerel gazetenin sahibi Azim Deniz, tamamen hayal mahsulü ve iftiralardan ibaret, Yeni Akit gazetesinin internet sitesindeki sözde haberle ilgili olarak, Kayseri Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Suç duyurusunda, yalan ve kasıtla haber yazarak hedef gösterildiklerini, asılsız haberlerle iftiraya uğradıklarını kaydeden Azim Deniz, "Haberde, Türk istihbarat kaynaklarının Kayseri’de aranan define için Yeni Akit gazetesine bilgi aktardığı ifade edilmektedir. Bu konuda ilgili istihbarat birimlerinin açıklama yaparak olayı aydınlatmaları gerekir. Bildiğimiz kadarıyla ne askeri ne sivil istihbarat örgütlerinin böyle bir görevi ve bilgilendirme sorumluluğu yok. Görünen o ki bu grup önüne gelen herkese iftira atmaktan çekinmemektedir." dedi.

'KAZIYI DEVLET YAPMALI'

Deniz Postası gazetesi sahibi Azim Deniz, haberde kendilerinin Vatikan ile işbirlikçi ilan edilmekle belli cenahlara da hedef gösterildiklerine dikkat çekerek, "Tamamen cahilce ve bilinçsizce yazılan bu satırların ispatlanması gibi bir zorunluluk vardır. Ayrıca biz gazetemizde okunduğunda görüleceği gibi kesinlikle arama çalışmalarının durdurulması yönünde yayın yapmadık. Bilakis ülkemizin tarihi değerlerini çıkarmak bir bakanın oğlunun işi değil devletin işi olmalıdır yani bu arama kazılarını bizzat devlet yapsın diyoruz. Bundan daha doğal ne olabilir." diye konuştu.

'TEMSİLCİLİĞİNE SORSAN ÖĞRENİRDİN'

Asılsız ve iftira niteliğinde haberler yaptığı için Yeni Akit gazetesi internet sitesinin sorumluları ve sahibi ile haberi yazan kişi hakkında da suç duyurusunda bulunan Azim Deniz, "Sözde paralel yapıya yakınlığımızla bilinirmişiz. Akit gazetesi eğer Kayseri’deki herhangi bir kişiye hatta kendi gazetelerinin Kayseri temsilciğinden herhangi birine açıp sorsa, atmaya çalıştıkları çamurun ellerinden başka hiçbir yere yapışmayacağını ve iğrenç şekilde kirletmeyeceğini öğrenirdi. Ama kendi temsilcilik bürosuna bile telefon açmaktan aciz, birinin servis yaptığı haberi kullanmaktan kaçınmayan cahil cesaretiyle hareket eden bu kişilere gazeteci değil dense, dense iftiracı denir. Çünkü yaptıklarının hukuk dilindeki tanımlaması budur. Zaten bu nedenle de mahkemeye verdik." dedi.