Eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, hayatının hiçbir döneminde fişleme yapmadığını ve yaptırmadığını belirterek, “Tam tersine her türlü fişlemeye karşı yasalar çerçevesinde mücadele ettim. Bingöl Emniyet Müdürlüğüm döneminde asla bir fişleme olmamıştır, yapılmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Ercan Taştekin, Bingöl Emniyet Müdürlüğü döneminde fişleme yaptığı yönünde sosyal medyada paylaşılan ve daha sonra bazı ajanslar tarafından haberleştirilen iddialara tepki gösterdi.

Taştekin, listeyi hazırlayan ve yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğuna işaret ederek, adı geçen meslektaşlarını da suç duyurusunda bulunmaya çağırdı. Taştekin, sosyal medyada paylaşılan ve daha sonra bazı ajanslar tarafından haberleştirilen fişleme belgeleri kesinlikle sahte olarak düzenlendiğini kaydetti.

Taştekin, açıklamasına şöyle devam etti: “Hayatımın hiçbir döneminde fişleme yapmadım ve yaptırmadım. Tam tersine her türlü fişlemeye karşı yasalar çerçevesinde mücadele ettim. Bingöl Emniyet Müdürlüğüm döneminde asla bir fişleme olmamıştır, yapılmamıştır. Bu listeyi sahte olarak hazırlayan ve yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulundum. Ayrıca adı geçen tüm meslektaşlarımı da suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum.”

Kamuoyu ve polis teşkilatı nazarında şahsını küçük düşürmek için beceriksizce hazırlanmış bir komployla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Taştekin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Teşkilattaki herkes benim bu konulardaki duruşumu bilir. İnsanların kimlikleriyle inançlarıyla dünya görüşleriyle hiçbir zaman ilgilenmedim. Bizim için kutsal olan yaptığımız vazifeydi. Türkiye'de son yıllarda emniyet teşkilatı üzerine yapılanlar ortada. Polisin böylesine yıpratıldığı, parti polisi haline getirilmek istendiği bir dönemde, dik duruş sergilemek, bu mesleğin şerefi kendimce göstermek için emniyet müdürlüğü görevimden isteğimle ayrıldım. Ayrıca bundan önce de teşkilattaki sorunları anlatan kitap yazmış biriyim. Şimdi de emekli birisi olarak gönül verdiğim polis teşkilatının sıkıntılarını, meslektaşlarımın sorunlarını basın ve sosyal medya üzerinden dile getiriyorum. Bu sahte belgelerle kurulan komployu bu duruşun sonucu olarak görüyorum. Açıkçası böyle bir kumpası bekliyordum. Dik duranlar ve onurlu kalanlara bedel ödetildiği bir dönem yaşıyoruz. Emniyet teşkilatındaki tüm dostlarım rahat olsunlar, benim alnım açık, başım dik, milletim ve devletim adına korkacağım ve endişe duyacağım hiçbir şey yapmadım. Buradan başta meslektaşlarım olmak üzere tüm kamuoyuna sesleniyorum. Ben fişleme yapmadım, yaptırmadım, benim yönetici olduğum yerde böyle bir çalışmaya asla izin vermem. Ayrıca bu karanlık komployu kuranlar, yayınlayanlar ve bu konu ile ilgili suç işleyen herkes hakkında avukatlarım aracılığıyla cezai, hukuki ve tazminat davaları açılmaktadır. Bu tip komplolarla beni meşgul ederek, gerçekleri söylememi engelleyeceklerini düşünenler yanılıyor. Hem komplolarla mücadele edecek hem de gerçekleri dile getirmeye devam edeceğim.”