Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir benzin istasyonu yüzü maskeli, eli maskeli bir kişi tarafından soyuldu. Benzin istasyonunun market reyonunun soygun anı güvenlik kameralarınca an be an kaydedildi. Soyguncunun istasyonun eski çalışanı olduğu belirlendi.

Edinilen bilgilere göre; Kocaeli'nin Çayırova ilçesi Şekerpınar Mahallesi Turgut Özal Caddesi'nde bulunan bir benzin istasyonuna akşam 21.00 sularında yüzü maskeli eli silahlı bir kişi geldi. Güvenlik kamerası görüntülerinde markete girerken elindeki silahı market çalışanına doğrulttuğu görülen soyguncu kasadaki paraları ve gizli raftaki sigaraları istiyor. Kendisine doğrultulan silah üzerine korkuya kapılan market çalışanı soyguncunun istediklerini yerine getiriyor. Bunun üzerine soyguncu marketten 7 bin 500 TL nakit para ile vitrinde bulunan sigaraları alıp olay yerinden uzaklaşıyor.

İsmi öğrenilemeyen market çalışanının durumu 155'e bildirmesi üzerine gelen polis güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarını inceledikten sonra failin kısa bir süre önce işten ayrılan marketin eski çalışanı M.Ç.(28) olduğunu belirledi. Polis, M.Ç.'yi ikamet ettiği İstanbul'un Tuzla ilçesindeki evinde yakaladı. Ayrıca, çalınan 7 bin 500 TL ile sigara ve soygunda kullanılan silah da ele geçirildi.

İstanbul'un Tuzla İlçesi Şifa Mahallesi'nden Kocaeli Çayırova İlçesi Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen M.Ç., buradaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Zanlı, denetimli serbestlik yasası çerçevesinde serbest bırakıldı.